Antalya Konyaaltı Belediyesi, atık ambalajların toplanmasında kullanılan araç sayısını arttırdı. Söz konusu çalışmanın Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yürütülen Atık Yönetim Projesi kapsamında yapıldığı belirtildi.

'Geleceği düşünüyoruz; geri dönüştürüyoruz' sloganıyla yola çıktıklarını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu alanda kullanılan araç sayısını artırdıklarını söyledi. 4 sıkıştırma ve toplama, 3 kontrol ve 1 de denetim olmak üzere 8 araç filosuyla Konyaaltı’nda geri dönüşümün başarıyla yürütüldüğünü ifade eden Başkan Böcek, günde ortalama 40 ton atık ambalajın geri dönüşüme kazandırıldığını söyledi. Otel, okul, hastane, konut ve marketler olmak üzere 400 ayrı noktada geri dönüşüm uygulamasının yürütüldüğünü dile getiren Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak ayda bin 200 tonun üzerinde ambalaj atığı topladıklarını kaydetti.

Başkan Böcek konuşmasına şöyle devam etti; “Demir, çelik, bakır, kurşun, kağıt, plastik, kauçuk, cam, elektronik atıklar gibi maddelerin geri dönüşüm ve tekrar kullanılması, tabii kaynakların tükenmesini önleyecektir. Bu durum; ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ithal edilen hurda malzemeye ödenen döviz miktarını da azaltacak, kullanılan enerjiden büyük ölçüde tasarruf sağlayacaktır. İşte bu amaçla yürüttüğümüz Atık Yönetim Projesini, filo araç sayısını artırarak geliştiriyoruz.”