Kuzey Ren-Vestfalya’da (KRV) birçok okul dijital teknoloji konusunda epey gerilerde. Öğretmenler sendikası Eğitim ve Terbiye Birliği’nin (VBE) araştırmasına göre, eyaletteki birçok okulun modern bilgisayar teknikleri ve donanımı konusunda oldukça eksiği var. Araştırma öğrencilerin bilgisayar teknolojilerine hayranlıklarını bir daha ortaya koyarken, buna karşılık okulların modern bilişim teknolojilerinde ne derece eksik kaldıklarını göstermiş oldu.

Çıkan sonuçlara göre KRV’deki okulların sadece yüzde 13’ü sınıflarında tablet bilgisayar ve akıllı telefon setlerine sahip. İlkokullarda ise öğretmenlerin yüzde 27’si hizmet bilgisayarlarına hiç erişim imkanına bile sahip değil. Ayrıca tüm okul türlerinde eğitim kadrolarının yarıdan fazlası ders, ev ödevi veya öğretmenlerle iletişim sağlayan online platformlara erişim hakkına sahip değil.

Okullar gibi eğitim kadrolarının da çağdaş dijital imkanlardan ne derece mahrum olduklarını ortaya koyan araştırmaya göre her iki öğretmenden birinin resmi, hizmet e-mail adresi yok. Araştırmayı yapan “Eğitim-Öğretim Birliği” (VBE) öğretmenler sendikası Başkanı Udo Beckmann her iki öğretmenden birinin resmi e-posta adresi olmamasını skandal olarak nitelendirdi. Beckmann, öğretmenlerin bu yüzden, iyi korunması gereken öğrenci bilgilerini korunaksız özel adreslere işlemek durumunda kaldıklarına dikkat çekti.

Beckmann, “Burada vuku bulan, eyalet ve okul kurucuları gibi sorumluların okulları verileri dikkatsizce kullanmaya teşvik etmekten başka bir şey değildir.” dedi. Okulların çağdaş dijital teknolojilerle donatılmasını talep eden VBE sendikası ayrıca bilişim teknolojilerinin derslerde kullanılabilmesi için meslek içi eğitim verilmesini talep etti. KRV Eğitim Bakanlığı ise okulların altyapı ve donanımlarından yerel yönetimlerin sorumlu olduğunu kaydederek sorumluluk üstlenmedi.