Atakan Irmak imzalı habere göre; Kur’an okuduğu için eşi tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan F.A, 7 yıl önce mahkemeye başvurmasına rağmen dayakçı kocasından henüz boşanamadı.

Diriliş Postası'nda yayınlanan haberin detaylarında ise çarpıcı iddialar yer alıyor. İddialar şöyle;

Bundan 7 yıl önce aileleri tarafından evlendiren O.A ve F.A çifti, evlendikten 6 ay sonra boşanmak için mahkemeye başvurdu. İddialara göre, evlenmeden önce ailesinden ayrı evde yaşayacaklarını taahhüt eden koca aksine eşi ile birlikte ailesinin yanında yaşamaya başladı. Evliliğin ilk dönemlerinde çift arasında sorun yaşanmıyorken bir süre sonra F.A’ya Kur’an okuduğu için kayınvalidesi tepki göstermeye başladı.

Kur’an öğretmenliği yapan F.A’ya tesettürlü olduğu için eşi ve ailesi tarafından daha açık giymesi konusunda uyarılar yapılınca, tartışma giderek alevlendi. Çift arasında yaşanan tartışmalara fiziksel şiddette girince F.A. soluğu boşanmak için mahkemede aldı ancak davanın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen çift bir türlü boşanamadı.

EMNİYET EKİPLERİ BARIŞTIRDI

Yaşanan tartışmalardan haberdar olan F.A’nın ailesi emniyete dayakçı koca hakkında suç duyurusunda bulunsada görevli personeller eşleri barıştırarak şikâyetçi olmalarına engel oldu. Şiddet görmemek için ailesinin yanında yaşamaya başlayan F.A, boşanma davası açarak eşinden ayrılmak istedi. Mahkeme ilk duruşmada O.A’ya eşi ve çocuğu için 750 lira nafaka ödemesine karar verdi. Kararın ardından yaşananlarsa akıllara durgunluk getirdi.

NAFAKA ÖDEMEMEK İÇİN YEŞİL KART ÇIKARDI

O.A’nın mahkemenin belirlediği nafaka miktarını ödememek için sigortalı işe girmediği hatta muhtarlığa fakirlik başvurusunda bulunarak yeşil kart çıkardığı iddia edildi. 7 yıldır mahkeme kararına uymayarak nafaka ödemeyen duyarsız eşin 35 bin liraya yakın ödeme yapmadığı ortaya çıktı. Haklarını hukuki yoldan arayan F.A, eski eşinin durumunun iyi olduğunu, oturdukları apartmanın kendilerine ait olduğunu ve kamu kurumlarını yanlış yönlendirdiğini yetkili kurumlara bildirse de henüz önlem alınmadığı ortaya çıktı. Evliliklerinin 6’ıncı ayında mahkemede soluğu alan çiftin boşanma davaları yaklaşık 7 yıldır karara bağlanmadı. 15 Temmuz’un ardından FETÖ davalarının artmasıyla boşanma davasına bakan hâkimin birkaç kez değiştiği dava şuan bir üst mahkemede karar aşamasında bekliyor.