Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri'nde istihdam edilmek üzere noter huzurunda çekilen kura ile başvuru yapan 18 Roman vatandaştan 10'u geçici işe yerleştirildi.

İl merkezinde Su ve Kanalizasyon İşleri'nde 1 Ekim 2014 ile 15 Haziran 2015 tarihleri arasında asgari ücretle çalışacak 10 Roman vatandaş için 18 kişi başvuruda bulundu. Belediye Nikah Salonu'nda Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile 1. Noter görevlilerinden oluşan 3 kişilik komisyon huzurunda kura çekilişi yapıldı. Çekiliş sonucunda 10 asil, 20 yedek isim belirlendi.

Kura çekilişinde ismi okunan Turgut Koçaklı(37) büyük sevinç yaşadı. Kurban Bayramı'na iş sahibi olarak girmenin sevincini yaşayan Turgut Koçaklı, "Bizim için çifte bayram odu. Yıllardır işsizdim. Sonunda yüzüm güldü. Geçici de olsa iş sahibi olmak güzel bir şey." dedi.

Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Yüksel Sevimli, İşkur tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında belediyeye 10 kişilik iş istihdamının sağlandığını kaydetti. Sevimli, geçici personelin 8 aylık süre içerisinde Romanların ağırlıklı olduğu Mithatpaşa Mahallesi'nde altyapı, su ve kanalizasyon, tünel ve doğalgaz çalışmalarında görevlendirileceğini açıkladı.