Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen 'İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak' adlı proje ile lise ve dengi okullarda öğrencilere güvenli internet ve sosyal medyayı doğru kullanma konuları anlatılacak.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile 'İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak' adlı proje hazırlandı. Proje kapsamında Samsun Polisevi'nde Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile Emniyet Müdürü Vedat Yavuz arasında protokol imzalandı. Protokol töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin "Proje ile 31 okulumuzda 5 binden fazla öğrencimize eğitim vermeyi hedefliyoruz. Emniyet Müdürlüğümüzle birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bilgisayar ortamında şiddet, sanal kumar, pornografi ve öğrencilerimizi gerçek hayattan uzaklaştıran sosyal ortamlar var. Öğrencilerin Türkçelerinde gerekse muhakeme güçlerinde, değer yargılarında argo şiddet gibi eylemlere yöneldiklerini görüyoruz. Eğitim çalışması ile umarım güzel neticeler elde edeceğiz." dedi.

Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ise "Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatıdır. Güvence altına alınması için var gücümüzle çalışıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli şekilde çalışıyoruz. Projenin amacı, lise ve dengi okullarda gençlerimizi sanal ortamın zararları hakkında bilinçlendirmektir. Bu projemizin de birçok projemiz gibi başarı ile sonuçlanacağını düşünüyorum." diye konuştu.