Manavgat Aşçılar Derneği(MAD), Manavgat susamını tanıtmak için susamlı lokum hazırladı. Susamlı lokumun, Manavgat'ın yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarında kullanılacağı belirtildi.
MAD, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MATSO) Manavgat susamının coğrafi işaretli ürünler arasına alınması için başlattığı çalışmaya susamlı lokum yaparak destek verdi.
MAD Başkanı İsmail Karataş, yaptıkları ikram doğrultusunda Manavgat susamından yapılma lokumun yerli ve yabancı turistler tarafından tadının beğenildiğini söyledi. Susamlı lokumun hediyelik olarak kullanılacağı ifade edildi.
MATSO'nun Manavgat susamının markalaşma çalışması ve coğrafi işaretli ürünler arasında yer alması çalışmasına her zaman destek olacaklarını belirten Karataş, MAD olarak Manavgat susamının diğer susamlara göre aroması ve yağ oranın yüksek olması nedeniyle lokuma ayrı bir tat kattığını kaydetti. Karataş, "Manavgat'ın değerlerini gün yüzüne çıkarmak için MAD olarak her zaman destek vermeye hazırız. Manavgat susamı bir marka, bu marka değerini lokumla birleştirdik. Susamlı lokumun bir damak tadı oluşturacağına inanıyoruz." diye konuştu.
Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre ilçede 40 bin dekarda yıllık 2 bin 400 ton susam üretiliyor.
Manavgat susamı yağının yüksek olması nedeniyle piyasada kilosu 9 liradan alıcı buluyor.
Manavgat Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, susamlı lokumun Manavgat'ın tanıtımına katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.
Rus turistlerin, tatil dönüşü ülkelerine hediyelik olarak en fazla Türk lokumu aldıklarını belirten Ergen, susamlı lokumun, Manavgat susamına katlı sağlayacağına yürekten inandığını kaydetti.
Ülkede Anamur denilince muz, Osmaniye denilince fıstık, Rize denilince çay, Finike denilince portakal, Bursa denilince şeftali, Kastomu denilince sarmısak ve Adana denilince şiş kebap akla geldiğini belirten Ergen, bundan sonra Manavgat denilince akla susam geleceğini ifade etti.