Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, 22-26 Ekim tarihleri arası yapılacak olan 5. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'te 7 yöresel ürünün tanıtımı yapacaklarını söyledi.

    MATSO Başkanı Boztaş, Antalya Anfaş EXPO Center'de gerçekleşecek olan YÖREX'le ilgili Kaymakam Emir Osman Bulgurlu ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i ziyaret ederek bilgilendirme yaptı.

    Fuara 62 il ve KKTC'den birçok ürünle katılım olacağını belirten Boztaş, "Yoğun ziyaretçi olması beklenen fuarda 100 metrekare alan üzerine kurulu standımızda Manavgat’ın 7 Yöresel Ürünü’nün tanıtacağız." dedi.

    Unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin tanıtılarak gün yüzüne çıkartılması ve pazarlanması konusunda YÖREX’in önemli olduğunu belirten Boztaş, "Unutulmaya yüz tutmuş tanıtılarak gün yüzüne çıkartılıp, patent alınarak ve coğrafi işaretle tescil edilerek pazarlanması ve dünyaya tanıtılmasını arzu ediyoruz. Bu fuarında Manavgat’ın Yöresel Ürünleri’nin tanıtılması noktasında önemli olduğunu düşünerek ciddi bir hazırlık yaptık." ifadesini kullandı.

    YÖREX'te Manavgat'ın yöresel ürünleri, nar, portakal, defne, keçiboynuzu, tahin, susam ve Manavgat karpuzunu tanıtacak.