Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararlarının web sitesinden yayınlanmaya başladığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, UKEMO kararlarının kamu kurumları, resmi kurumlar ve özel kuruluşlar tarafından yasal olarak uygulanması gerektiğini söyledi. Deniz, resmi yazışmaların uzun sürmesinden dolayı kararları Büyükşehir Belediyesi web sitesi üzerinden yayınladıklarını bildirdi.

Deniz, UKOME genel kurullarında alınan kararlara Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinden ulaşılabileceğini ifade etti. Deniz, resmi yazışmaların uzun sürmesinden dolayı kararlara kısa zaman içerisinde ulaşılması hedeflendiğini dile getirdi. Bakanlığın, Büyükşehir Belediyeleri koordinasyon merkezleri için hazırladığı yönetmelik kapsamında iş ve işlemleri yürüttüklerini ifade eden Deniz, “Biz de bu yönetmeliği esas teşkil alarak UKOME yönetmeliğini hazırladık. UKOME yönetmeliğimize göre de il merkezi ve bağlı ilçe merkezlerinde tüm trafik düzenlemeleri ve diğer toplu taşıma araçları ile ilgili gelen talepler neticesinde güzergâhların belirlenmesi, taksi duraklarının ve bilet ücret fiyatlarının belirlenmesi gibi yasal hususları yürütüyoruz. Karayolları Toplu Taşıma Kanunu’na uygun olarak bütün şehir içi toplu taşıma hizmetlerini yerine getirmek UKOME’nin görevleri arasında.” dedi.

UKOME kararlarının Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın onayı ile yürürlüğe girdiğini belirten Deniz, “Bu kapsamda alınan kararların kamu kurumları, resmi kurumlar ve özel kuruluşlar tarafından yasal olarak uygulanması gerekiyor. Bu kapsamda genel kurullarımızda alınan kararlar için resmi yazışmalar uzun sürüyor. Bu yüzden dolayı kararlara ulaşımın daha kolay sağlanması için Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinden yayınlıyoruz. Bu uygulama ile amacımız uzun süren resmi yazışmalar esnasında kaybedilen zamanı telafi etmek. Bu çerçevede hizmetlerimiz daha da yenilenerek devam edecek.” diye konuştu.