Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Ramazan bayramında Manisalı vatandaşların kabristan ziyaretlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeleri için ücretsiz servis uygulaması başlattı.

Arife günü başlayacak olan ücretsiz servis uygulamasının bayramın birinci gününde de devam edeceği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, her saat başı hareket edecek olan servislerin vatandaşları Kırtık Mezarlığı’na taşıyacağını söyledi.

Deniz, Kırtık Mezarlığına gidecek servis araçlarının güzergahları ile ilgili şunları söyledi: “İki otobüs ile iki ayrı noktadan kalkış yapılacak. Birinci otobüsümüzün başlangıç noktası, Uncubozköy Meydanı (Cami Önü), Mimar Sinan Bulvarı, Yapek, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Manolya Meydanı, İzmir Caddesi, Moris Şinasi Kavşağı, Karaköy, Sultan Camii Önü, İzmir Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Hatuniye Camii, Borsa Caddesi, Zabıta, Jandarma Komutanlığı, Turgutlu Yolu, Kırtık Mezarlığı şeklinde. İkinci güzergah bölgelerimiz ise TOKİ-2’den başlıyor ve sırasıyla TOKİ-1, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Lale Meydanı, Halit Görgülü Lisesi, 8 Eylül İlköğretim Okulu, Yeni Mahalle Muhtarlığı, Barbaros Kavşağı, Garaj Kavşağı, Öğretmenevi Kavşağı, Devlet Hastanesi, 8 Eylül Hastanesi, Uzunyol Caddesi, Borsa Caddesi, Zabıta ve Çatal Kırtık Mezarlığı. Arife günü kalkış saati 09.00-18.00 arası ring usulü olup, bayramın ilk günü kalkış saati ise saat 10.00 ile 18.00 arasında olacak. Araçlar saat başları her iki taraftan hareket edecek ve dönüş aynı güzergah üzerinden yapılacak.”