Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde başlatılan 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi' kapsamında Mardin’de eğitim alan 25 çobana sertifika verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Mazıdağı Kaymakamı Sayın Fırat Çelik, Garnizon Komutanı J. Yzb. Murat Demir, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Murat Balsu, İş-Kur Müdür yardımcısı Abdürrahim Yalçın İş-Kur Şube Müdürü Aziz Özer, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vural Mustafaoğlu, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nedim Üzen, çok sayıda kurum amiri ve kursa eğitici olarak görev alan veteriner hekim Betül Sönmez ile sertifika alacak kursiyer çobanlar katıldı.

Törende konuşma yapan Mazıdağı Kaymakamı Sayın Fırat Çelik, 1-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi'nin Mardin bölgesinde ilk kez Mazıdağı ilçesinde gerçekleştiren eğitim programında 25 çobana sertifika verildiğini söyledi. Sürü yönetimi elemanı eğitimini alan kursiyerlerin, mesleki geçerliliği olan sertifikalarıyla çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelikleri olduğunu belirten Kaymakam Çelik, "Bakanlığın hayvancılık desteklemeleri içerisinde sertifikalı sürü yönetimi elemanının çalıştırdığını belgeleyen 500 baş ve üzeri küçükbaş hayvan varlığına sahip olan işletmelere yıllık destek yapılması planlanmaktadır. Böylelikle küçükbaş hayvancılıkla uğraşan ya da uğraşmayı düşünen yetiştiriciler için, sürü yönetimi elemanı bulmak bir sorun olmaktan çıkacak, atıl iş gücü değerlendirilmiş olacak ve böylece küçükbaş hayvancılığın gelişmesine katkı sağlanmış olacaktır." dedi.

Programda duygularını paylaşan kursiyerler, bu program sayesinde daha bilgili ve daha bilinçli bir sürü yönetimi elemanı olduklarını söyledi. Kursiyerler, sertifikanın değişik istihdam kapıları açacak olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.