Kocaeli'nin Gebze, Kandıra, Derince ve İzmit ilçelerine bağlı bazı mahallelerinde 'mavi dil hastalığı' görüldüğü, bu nedenle söz konusu yerlere karantina uygulandığı bildirildi.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Gebze ilçesi Tepemanayır, Ahatlı, Yağcılar mahalleleri, Kandıra ilçesi Pirceler ve Kurtyeri mahalleleri, Derince ilçesi Karagöllü / Bıçakçılar ve Çavuşlu / Çal mahalleleri, Kartepe ilçesi Ketenciler mahallesi, İzmit ilçesi Akmeşe / Sultaniye ve Zeytinburnu mahalleleri olmak üzere 7 mihrak ve 10 mahallede hayvanlarda görülen genel hastalık şüphesi üzerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce acil kaydıyla görülen yerlerde çalışmalara başlanıldı.

Açıklamada, Pendik Hayvancılık Araştırma Enstitüsünden uzman istendiği, numuneler alındığı ve hastalık mavi dil hastalığı olarak teşhis ediliği ve hastalıkla ilgili tedbirler alındığı kaydedildi. Açıklamaya göre, alınan tedbirler şöyle: "Öncelikle hastalık görülen mahallere giriş çıkışlar yasaklanmış ve ikinci bir emre kadar karantina uygulanmaktadır. Köylerde mavi dil hastalığı hakkında bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir. Mavi Dil hastalığına karşı aşılama faaliyetlerine devam edilmekte, gebe ve hastalık bulaşmış hayvanlara aşılama yapılmamaktadır."