Kayseri’nin ilk vakıf üniversitesi olan ve bu yıl yüzde 90 doluluk oranına ulaşan Melikşah Üniversitesi’nde kayıt heyecanı başladı. Geçen yıl 50 ülkeden başvurunun yapıldığı üniversitede bu rakam şimdiden 70 ülkeye çıktı. Üniversite bu yıl 200 yabancı öğrenciden 130’unun başvurusunu kabul edecek.

Kurulduğu ilk günden bu yana hızla gelişen ve her geçen gün başarı çizgisini biraz daha yükselten Melikşah Üniversitesi’ni kazanan 722 öğrenci ve ailelerinin kayıt heyecanı da başladı. Kayıtların ilk gününde sabah erken saatlerde gelmeye başlayan öğrenci ve ailelere “Hoşgeldiniz” diyen Melikşah Üniversitesi personeli, özverili ve sistematik bir şekilde çalışarak çiçeği burnunda üniversitelilerin kayıt işlemlerini rahat tamamlamalarını sağladı. Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında 1 -5 Eylül tarihleri arasında sürecek olan kayıt günlerinde Melikşah Üniversitesi akademik personeli de ailelere ve öğrencilere kazandıkları bölümler hakkında bilgi verecek.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat, üniversite kayıtlarının başladığını hatırlatarak, şunları söyledi; “Kayıtlar 5 Eylül tarihine kadar devam edecek. Üniversitemize yoğun bir ilgi var. Beşinci yıl bitti ve altıncı yıla girdik. Bu yıl bütün bölümlerimize daha büyük ve fazla talep var. Öğrencilerimiz çok heyecanlılar. Aileleri ile birlikte geldi ve kayıt yaptırıyorlar. Öğrencilerimiz için kayıt işlemlerini kolaylaştırdık. 5 aşamada kayıt işlemi yapılıyor. İsteyen yurtlara da kayıt yaptırıyor. Öğrencilerimiz kayıt olduktan sonra bölümleri ziyaret ederek öğretim üyelerinden bilgi alıyorlar. Yurt dışından da büyük ilgi var. 50 ülkeden başvuru vardı. Şuan 70 ülkeden 200 başvuru var. 130 müracaatı kabul edeceğiz. Üniversitemizin başarısı duyuldukça yurt içinden ve dışından büyük ilgi var. Bu yıl üniversitemize kayıt olan ve diğer öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Çok heyecanlı olduklarını dile getiren bir veli ise, çok iyi karşılandıklarını ve üniversiteyi kendi evleri gibi hissettiklerini belirtti. Üniversiteye kayıt yaptıran bir öğrenci de, mutlu olduğunu ve Türkiye çapında en iyi imkanları sunan bir üniversitede okuyacaklarını söyledi.