Mersin'in Mut ilçesinde Yıldırımhan Mutlu Koleji tarafından düzenlenen 23 Nisan Sanat ve Kültür etkinlikleri çerçevesinde, Hekimoğlu İsmail’in yazdığı ‘Menan Cinleri’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Mahmud Tahsin’in yönettiği Tiyatro Greyfurt oyuncularının rol aldığı oyunu bugüne kadar 1 milyon 250 bin kişinin izlediği bildirildi.

Hekimoğlu İsmail’in Menan Cinleri romanından uyarlanan oyun, insanı ölümden sonra bekleyen yolculuğu konu ediyor. Mahmud Tahsin’in yönettiği ve kalabalık bir oyuncu grubu tarafından oynanan Menan Cinleri katılımcıları hem güldürdü hem de düşündürdü. Cezaevinde bir koğuşta yaşanan olayları konu alan oyunda, komedi ve dram başarılı bir şekilde harmanlanıyor. Oyuncular üstün performansıyla izleyicileri mest etti.

Oyun sonrasında sahneye çıkan Yıldırımhan Mutlu Koleji Müdürü Musa Doktoroğlu, “Bugün kültür ve sanatın argodan uzak yapılabileceğinin örneğini en güzel şekilde bir kez daha gördük.” dedi.

Okul olarak kültür ve sanata önem verdiklerini anlatan Doktoroğlu,”Programımıza sponsor olan tüm firmalara öncelikle teşekkür ederim. Katılımın yüksek olması bizleri sevindirdi. İleriki tarihlerde de bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Tiyatro Greyfurt ekibine bizlere güzel bir oyun sahneledikleri için ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu