İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Kırşehir Valiliğinden Mersin Valiliğine atanan Özdemir Çakacak görevine başladı.

Valilik önünde düzenlenen törende Vali Çakacak'ı protokol mensupları karşıladı. Polis tören mangasını selamlayan Çakacak daha sonra makamına geçerek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olan güzel Mersin'e ve güzel insanlarına Vali olarak hizmet etmekten büyük bir onun duyduğunu ifade eden Çakacak "Mersin sanayisi, ticareti, tarımı, kültürel faaliyetleri, teknolojisi ve lojistik merkezi olması dolayısıyla ve her geçen gün gelişen, önemi artan bu yapısıyla ülkemizin dışarıya açılan en önemli kapılarından biri. Böylesine önemli ve güzel bir ilde vatandaşımıza devletimiz vatandaşımıza sunduğu imkanları ulaştırmanın çabası içinde olacağız" dedi.

Makamların vatandaşa hizmet amacıyla verildiğinin bilinci içerisinde olduklarını vurgulayan Çakacak, "Bu itibarla vatandaşımıza hizmet ederken seçilmişler, atanmışlar, basın mensupları, sivil toplum kuruluşları ile Mersin'in her yönden gelişmesi ve kalkınması için ortak akılla hareket ederek vatandaşımıza sunmanın gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

Halka hizmetin Hakka hizmet olduğunun bilinci içerisinde olduklarını ve itibarla kapılarının vatandaşlara her zaman açık olduğunu anlatan Çakacak şöyle devam etti: "Bizler ulaşılmayan değil en kolay ulaşılan makamlar olmak durumundayız. Ahi Evran'ın bir sözü var 'Elin, kapın, sofran açık olsun' diye. Bizler zaten Türk milleti olarak evimiz de kapımız da soframız da açık. Ancak biz istiyoruz ki tüm kurumlarımızın kapıları da ardına kadar açık olsun. Bu sözü yerine getirmeliyiz. Bizler güler yüzlü olmamız gerekir bu ilkeleri kamu yönetiminde uyguladığımızda vatandaşla devlet arasında en güzel işbirliğini sağlamış dolayısıyla toplumsal huzura barışa en güzel katkıyı yapmış oluruz."

Çakacak, insan haklarına ve demokrasiye inanarak vatandaşlara insan odaklı ve çözüm odaklı hizmet sunarken şeffaf hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla ben yerine biz duygusu ile hareket ederek Mersin'in tümü dinamikleri ile birlikte ortak akılla daha ileriye götürmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.