Muğla'da faaliyet gösteren borsa ve odaların başkanları, biraraya gelerek Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerini dile getirdi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) evsahipliğinde, borsa bölgesel toplantısı yapıldı. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ve Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil'in evsahipliğindeki toplantıya Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hasan Gökmen, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S.Kocadon, Yönetim Kurulu üyeleri İlhan Ersan ve İbrahim Akkaya, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bakırcı, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yüksel ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu katıldı.

Toplantı, Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı Sevgi Seren Actor'un, "Turizmde Üçüncü Boyut: Güneybatı Türkiye, Güneş Enerjisi Teknopolis" projesinin sunumu ile başladı. Proje ile ilgili başkanlara detaylı bilgiler sunan Actor, Türkiye'de eşi bulunmayan bir ekonomik ve teknolojik ortam kurmayı planladıklarını açıkladı. Toplantının ikinci bölümünde ise Muğla odalarının Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerinin belirlenmesi amacıyla görüşleri açıklandı. MUTSO Başkanı Karakuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile görüşmelerinde beklentilerinin iletilmesi görüşünün kabul gördüğünü belirterek, "Muğla'nın stratejik planı oluşturuluyor. Odalarımızın taleplerini iletelim. Stratejik planın hazırlanmasına katkı sağlayalım." dedi.

Toplantıda aktarılan talepler ve beklentiler, MUTSO tarafından ortak rapor haline getirilerek Büyükşehir Belediyesi'ne sunulacak. Hazırlanacak olan ortak raporun, Muğla Stratejik Planı hazırlanırken dikkate alınması bekleniyor. Toplantıda ayrıca TAPDK belgelerinin verilmesi işleminin yeniden odalara verilmesi hususunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'ne bir yazı yazılması kararı alındı.