Amasya Valiliği, Doğu ve Güneydoğu illerinden gelerek Amasya’da yılın yarısını geçiren mevsimlik tarım işçileri ve çocukları için yaşanılabilir bir ortam hazırladı.

Valilik talimatı ile yapılan çalışmalarda futbol sahası, çocuk parkı, erkek ve kadınlar için ayrı kullanabilecekleri banyo ve lavabolar ile ayrıca çocuklar ve kadınlar tarafından kullanılabilecek eğitim çadırı mevsimlik işçilerin hizmetine sunuldu. Göynücek ilçesine bağlı Konuralan köyü yakınlarına geçici olarak kalan mevsimlik tarım işçileri için hazırlanan çalışmaları yerinde inceleyen Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, açıklamasında, "Bizler geçtiğimiz günlerde çalışma arkadaşlarımızla beraber, gezici tarım işçisi olarak aileleriyle beraber ilimize gelerek zor şartlar altında çalışıp geçimini sağlamaya çalışan ailelerimizi ziyaret etmiştik. Kendilerinin yaşam alanlarının maalesef çok iyi olmadığını gördük. Yaşam standartlarını artırmaya yönelik acilen çalışma yapmamız gerektiği kanaatine vardık. Bu doğrultuda ilgili kurumlarımız ile beraber çalışmalar başlattık ve Konuralan köyündeki alanda işçilerimizin medeni ihtiyaçlarını giderme ve yaşam standartlarını iyileştirme adına güzel ortamlar oluşturuldu." dedi.

Çalışmalar kapsamında çocuklara eğitimler verileceğini ve geziler düzenleneceğini kaydede Vali Çomaktekin, "Onların sağlıklı ve kültürlü yaşayabilmeleri, eğitimlerini alabilmeleri için bu çalışmalarımızı artıracak, daha iyi bir konuma getireceğiz. Bugün de bu çalışmaları yakından incelemeye geldik ve eğitim çadırımızın açılışını yapacağız. Bu çalışmalarda Kaymakamımızın ve çalışma arkadaşlarının önemli ve özverili çalışmaları oldu, kendilerini kutluyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Çalışmalar hakkından bilgi veren Göynücek Kaymakamı Bekir Cansız ise konuşmasında mevsimlik tarım işçilerinin yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla "Kardeşliğimiz mevsimlik değil, ömürlük olsun" projesinin ilk etabında yaşam koşullarını yükselteceklerini ifade etti.
Kaymakam Cansız, "Bu çerçevede 900 metrekarelik futbol sahası, çocuklar için kaydırak, salıncak ve tahterevalli den oluşan oyun parkı kuruldu. Erkek ve kadınlar için ayrı ayrı banyo ve tuvaletler yapıldı. Yaklaşık 38 metre karelik bir eğitim çadırı kuruldu. Eğitim çadırında 08-12 yaş grubu 14 öğrenciye Göynücek Müftülüğü tarafından Kur’an öğretimi ve namaz sureleri öğretilmektedir. Ayrıca yetişkinlere yönelik dini sohbetler düzenlenmektedir." diye konuştu.