MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, siyasi iktidar yargı üzerinde hangi oyunu oynarsa oynasın 17-25 Aralık'ta gün yüzüne çıkan hırsızlık, vurgun, talan ve haram lokmayı örtbas edemeyeceğini söyledi.

Ülkede, 17 Aralık'ta Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk vurgunun yapıldığını ve bunlarının somut belgelerle ortaya konulduğunu belirten Günal, 77 milyon Türkiye insanının bu hırsızlığı ve soygunu gördüğünü, dosyayı kapatmak için yargıya baskı yapanların milletin pak ve temiz vicdanından silemeyecek ve sıfırlayamayacaklarını kaydetti. Milletvekili Günal, partisinin belediye başkanları için geldiği Manavgat'ta ülke gündemiyle ilgili açıklamada bulundu.

Yolsuzluk ve rüşvet olayı ortaya çıkınca 18 Aralık'ta siyasi iktidarın yürütme eliyle bağımsız yargıya resmen darbe yaptığını belirten Günal, "Siyasi iktidar, 17-25 Aralık'ta ortaya çıkan kirli çamaşırlarını örtbas temek için bağımsız yargıya resmen darbe yaptı. Yargı öyle bir kuşatıldı ki hırsızı yakalayan polisler gözaltına alındı, hırsızlar salınarak mavi sularda tatile çıkarıldı. Bu iktidar ne yaparsa yapsın milletin temiz vicdanından kurtulamayacaktır. İktidar, 17 Aralık'ta bize darbe yaptı yalanlarına kimse inanmıyor artık. Bu millet eninde sonunda ülkeyi soyanlardan hesabını soracaktır. Ülkeyi soyanlar ne yaparsa yapsın yargı önüne çıkacaktır. Milletin vicdanında yer alan bir dosyayı hiç bir güç kapatamaz. Zaten AKP'lerle bunu bildiği için yeni yargı paketi aldatmalarıyla hukuku ayaklar altına alıyor. Tüyü bitmemiş yetimi hakkını yiyen haram lokmacılar eninde sonunda bağımsız yargıya hesap vermeye mahkumdur. Milletin vicdanında mahkum olanları hiç kimse aklayamaz." dedi.

Siyasi iktidarın, 17-25 Aralık'taki suç üstüne yakalanmayı paralel devlet, paralel yapı yalanlarıyla kapatmaya çalıştığını belirten Günal, paralel yapı söylemlerinin de siyasi iktidar tarafından bakan çocuklarının evlerinde çıkan para kasası, para sayma makineleri ve bakanlara verilen rüşvet görüntülerini örtbas etme algısı olduğunu kaydetti.

MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Kemal Çelik'te yaptığı açıklamada, cumhuriyet tarihinin en büyük talan ve ekonomik vurgunun AKP iktidarı döneminde olduğunu, 17 Aralık'ta ortaya çıkan kirli görüntüleri yargıya hangi baskı yapılırsa yapılsın hiç kimsenin örtbas etmeye gücünün yetmeyeceğini kaydetti.

Siyasi iktidar ne yaparsa yapsın 17 Aralık'ın bir milat olduğunu belirten Çelik, "Dört bakanın istifasını getiren 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayının üzerini hiç kimse kapatamayacaktır. Ülkeyi soyanlar eninde sonunda bağımsız yargı önünde hesap verecektir. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. O kirli görüntüleri hiç kimse örtbas edemeyecektir." ifadesini kullandı.