Mardin'in Midyat ilçesinde bir işadamı, öğrenci yoğunluğu bulunan Fahrettin Önen İlkokulu’na iki derslik yaptırdı. Derslikler düzenlen törenle hizmete girdi.

İlkokul öğrencilerinin ortaokul öğrencileriyle aynı binada ders görmesi ve yaşanan sorunların Okul Müdürü Sevgi Oğuz tarafından kendisine iletilmesi üzerine Leventoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zübeyir Baş, sorunun çözülmesi için iki derslik yaptı. İşadamı Baş’a İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idaresi teşekkür plaketi verdi.

Eğitime hazır hale getirilen dersliklerin açılması için düzenlenen törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Şube Müdürü Abdulkadir Altay, Fahrettin Önen Ortaokul Müdürü Vahit Aslan, Fahrettin Önen İlkokulu Müdürü Sevgi Oğuz, İşadamı Zübeyir Baş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman yaptığı açıklamada, okulda bina değil de sınıf eksikliği olduğunu, ödenek ihtiyaçlarının bulunduğunu belirtip, "Bir hayırsever yaptıracak dendiğinde önce şaşırmıştım sağ olsun, planı bozmadan kapılardan tutun, penceresine kadar bize burada derslik kazandırdığı için hayırsever işadamına çok teşekkür ediyorum, bol kazançlar diliyorum, Allah ondan razı olsun.” dedi.

İşadamı Zübeyir Baş ise kendisinin de bir veli olarak sorumluluk hissettiğini vurgulayıp, "Leventoğlu Yapı olarak bu sorumluluğu yerine getirmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bütün öğretmen ve öğrencilerimize özellikle müdire hanıma yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Haziran ayında Fahrettin Önen ilkokuluna atandığını belirten Okul Müdürü Sevgi Oğuz da okula başladığı zaman gözüne çarpan en önemli eksikliğin iki derslik olduğunu belirtip, "Geçen eğitim öğretim yılında dört sınıfımız ortaokul binasında ders görmek zorunda kaldı ve buda büyük sıkıntılara yol açtı. Zübeyir bey sağ olsun bize vakit ayırdılar ve bu sorunumuzu çözdüler.” ifadelerini kullandı.

Eğitime hazır hal getiren 62 metrekarelik iki derslikte 40 öğrenci eğitim görecek.