Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Muaythai Süper Lig 3. Ayak Turnuvası ikinci kez Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde M. Gökçen Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Muaythai Süper Lig 3. Ayak Turnuvasına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin, Bağımsız Mücadele ve Savunma Sporları Konfederasyonu Genel Başkanı Türkiye Muaythai Federasyonu Başkan Vekili Hasan Yıldız, Karabük Üniversitesi Akademik ve İdari Personeli, Türkiye Muaythai Federasyonu yetkileri ve sporseverler katıldı.
Karabük Üniversitesi'nin kurulduğu günden beri sportif faaliyetlerin her alanında yer almak istediğini ifade eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal sözlerini şöyle sürdü; "Karabük şehri tüm sportif müsabakaların merkezi konumuna gelecektir. Geçen yıllarda değişik sportif faaliyetlere ev sahipliği yaptık, bu yılda yapıyoruz ve gelecek yıllarda da Karabük Üniversitesi bu tür sportif müsabakalara ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyacağız. Bayrağımızdan esinlenerek 25 bin kişilik stadyum, spor kompleksi inşa ettik. Bu spor kompleksinde yetişecek gençlerimiz 76 milyonu temsil edecek, olimpiyat şampiyonları inşallah bu spor tesislerinden çıkarak milli marşımızı ve bayrağımızı göklere çıkaracak. Stadyumu inşa ederken hilalin içerisine yerleştirdik ve hilalimiz 81 ilimizin stantlarından oluşmaktadır. 22 Ekim'de hilalin altında tüm milletimiz buluşacaktır. Ekim ayında düzenleyeceğimiz Karabük’te ilk kez gerçekleştirilecek olan ‘İllerimiz Ay Yıldızın altında buluşuyor’ projesine hepinizi davet ediyorum.” dedi.
Bağımsız Mücadele ve Savunma Sporları Konfederasyonu Genel Başkanı Türkiye Muaythai Federasyonu Başkan Vekili Hasan Yıldız, kendilerini ikinci kez misafir eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal başta olmak üzere üniversite yönetimine ve müsabakaya katılan sporculara, hakemlere teşekkür edip, müsabakanın hayırlı olmasını diledi.
Toplamda 8 müsabakanın yapıldığı turnuvada, Soner Şen’in kazandığı 54 kilogramdaki büyük erkekler karşılaşmasının sonunda sporculara madalya ve hediyelerini Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti. Bağımsız Mücadele ve Savunma Sporları Konfederasyonu Genel Başkanı Türkiye Muaythai Federasyonu Başkan Vekili Hasan Yıldız ev sahipliğinden ve katkılarından dolayı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'a plaket takdiminde bulundu.
64 kilogramdaki büyük erkekler karşılaşmasını Galip Ünay, 69 kilogramdaki büyük erkekler karşılaşmasını Ali Kalmuk, 69 kilogramdaki büyük erkekler karşılaşmasını Muhittin Kırmızıgül kazanırken, 64 kilogramdaki büyük bayanlar karşılaşmasını Fatma Karademir kazandı.
67 kilogramdaki özel maç karşılaşmasını Fatih Mert Gül, 65 kilogramdaki full contact karete karşılaşmasını Abdullah Mingsar, 85 kilogramdaki full contact karete karşılaşmasını Onurcan İstenci kazandı. müsabakaları kazanan sporculara madalyaları takdim edildi.