Muş Merkeze bağlı Ağartı köyü Kamışlı mezrasında susuz kalan binlerce hayvan için harekete geçen İl Özel İdaresi, 5 gün sonra havyanlara içme suyu getirdi.

Muş Merkeze bağlı Ağartı Köyü Kamışlı Mezrasında susuz kalan binlerce hayvan için harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, 5 gün sonra hayvanların içe suyu sorunu çözdü. Kamışlı mezrası Şerafettin Dağları'ndan gelen su kanalının bulunduğu bölgede heyelan nedeniyle su kesilmiş ve onlarca hayvan susuz kalmıştı. Bunun üzerine İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yaklaşık 8 kilometre alanda 5 gün çalışma yaparak su sorunu çözdü.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, "İlimizde 2014 yılında yaşanmakta olan kuraklık neticesinde özellikle tarımsal sulama ve hayvan içme suyu temininde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüze onlarca başvuru gelmektedir. Muş Merkeze bağlı Ağartı köyü Kamışlı mezrasına Şerafettin Dağları'ndan gelen su kanalı meydana gelen heyelan nedeniyle kapanmıştır. Binlerce hayvanın içme suyunu temin ettiği bu kanal hayati öneme sahip olduğundan söz konusu köyde onlarca hayvan susuzluktan telef olmuştur. Bunun üzerine müdürlüğümüzce iş makinesi (ekskavatör) kiralanmış ve araç yaklaşık 8 kilometre yürütülerek işin başına gidilmiştir. Hafta sonu da dahil olmak üzere yapılan 5 günlük çalışma ile kanal açılmış ve yöre hayvanları içme suyuna kavuşturulmuştur." dedi.