Antalya'nın Manavgat ilçesinde Namık Karamancı Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Avrupa Birliği(AB) projesi kapsamında Portekiz'i ziyaret etti.

    Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Comenius projesi kapsamında 4 öğretmen ve 5 öğrenciden oluşan Namık Karamancı Fen Lisesi AB proje ekibi Portekiz’e giderek çalışma ziyareti yaptı.

    Comenius projesi 4.toplantısı için Portekiz'e giden proje ekibinde Müdür Yardımcısı Suzan Ergül, öğretmenler Mehmet Yaran, Muhammet Bozkurt ve Feride Doğan, öğrenciler, Buket Yılmaz, Abdurrahman Özden, Şefaat Sinem Köker, Yiğithan Çetinkaya, Çiğdem Sarıdemir yer aldı.

    Proje toplantısı, 12-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Portekiz’in Bombarral şehrinde gerçekleştiği belirtildi. Müdür Yardımcısı Ergül, 'Sağlıklı ve Aktif Gençlik-Avrupa’nın Geleceği' isimli proje kapsamında, Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibi,proje ortağı diğer ülke temsilcileriyle birlikte Bombarral Belediye Başkanı ve çeşitli eğitim kurumlarını ziyaret ettiklerini söyledi.

    Proje Koordinatörü İngilizce öğretmeni Mehmet Yaran projenin temel amacının Avrupa hoşgörü değerleri ve diğer kültürlerin farkındalığını teşvik etmek olduğunu kaydetti. Yaran, bu amaç doğrultusunda öğrenci ve öğretmenlerin ortak ülkelerin özgün mutfak gelenekleri, ilginç adet ve uygulamaları konularında bilgi edindiğini, diğer bir hedefinde sağlıklı beslenme alışkanlıklarını ve çevresel konuları ön plana çıkarmak olduğunu ifade etti.