Osmaniye Belediyesi tarafından yeni kurulan ve ekim ayı öncesi açılışı yapılacak Osmaniye Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde (OBEM) açılması planlanan kurslara kayıtlar pazartesi günü başlıyor. Kayıtların 15 Eylül’e kadar Osmaniye Belediyesi Halkla İlişkiler Servisinde yapılacağı ve kursların ücretsiz olacağı kaydedildi. Mesai saatleri içerisinde kabul edilecek başvurular sırasında iki adet fotoğraf ve kimlik fotokopisi isteniyor.

'7’den 70’ye her yaştan, herkese' sloganı ile Osmaniye Belediyesi hizmet binasının karşı köşesinde eskiden dershane olarak kullanılan binayı eğitim merkezi haline getirme çalışmalarına başladıklarını ifade eden Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, bu alanda mesleki, sanat, spor ve hobi kursları açacaklarını söyledi. Açılması planlanan kurslara yapılan başvuruya göre kursların açılacağı ve kursların hafta içi gündüz ve akşam yapılacağı ayrıca hafta sonları da bu merkezde kurs verileceği kaydedildi.

Açılması planlanan kurslar ise şunlar: Ahşap boyama, ahşap hediyelik eşya yapımı, alüminyum kabartma sanatı, bağlama eğitimi, basit nakış iğne teknikleri, bebek odası hazırlama, bilgisayar kullanımı, çeyiz ürünleri hazırlama, çocuk giysileri dikimi, dekoratif süs eşyaları yapımı, diksiyon, ebru sanatı, fotoğraf çekimi, gitar eğitimi, gönüllü itfaiyecilik, grafik tasarım, halk oyunları, hızlı klavye kullanımı, iş güvenliği ve iş sağlığı, işaret dili, keman eğitimi, kilim dokuma, kitre bebek yapma, okuma-yazma, örtü ve minder dikimi, pasta yapımı, resim sanat eğitimi, satranç eğitimi, step aerobik, tel kırma, tiyatro eğitimi.