Antalya'nın Manavgat ilçesinde öğrenciler, ücretsiz internet kullanımıyla kitapla tanışıyor. Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, kütüphane içine kurduğu Güvenli İnternet Kullanım Sistemi ile öğrencilerin, internet üzerinden ders konularını bulmasına yardımcı oluyor. Kütüphanenin güvenli internete girmede 21 bilgisayarı bulunuyor.

Manavgat ilçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, kütüphane içinde bulunan internet kullanımının ücretsiz olduğunu söyledi. Sistemle öğrencilerin kitapla tanışmasına öncülük ettiklerini belirten Oktay, her interneti kullanan öğrencinin kütüphanede günlük en az bir saat kitap okuduğunu kaydetti.

    Oktay, "Kütüphaneye kurduğumuz ücretsiz internet kullanımıyla öğrencilerin okul çıkışında güvenli bir ortamda kitapla tanışmasını sağlıyoruz. Öğrenci aynı zamanda internet üzerinden sınıfında öğretmeninin verdiği ders konusunu takip ediyor. Öğrencilerin, okul çıkışında güvenli bir ortamda derslerini yapmalarını ve kitap okumalarına öncülük ediyoruz." diye konuştu.