Trabzon Özel Gülbahar İlköğretim Kurumu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilginç bir uygulama gerçekleştirdi. Kurum, Öğretmenler Günü münasebeti ile okulu öğrencilere teslim etti. Kurum müdürü de dahil derse giren öğretmenler, öğretmenlik duygusunu yaşamaları için görevlerini yarım gün öğrencilere devretti. Sabah okuma saati ile birlikte öğretmenlerinin yerine görevi alan öğrenciler hayli heyecanlandı. Ortaokul öğrencilerinin öğretmen olarak derslere girdiği Öğretmenler Günü’nde özellikle ana sınıfı ve birinci sınıflara derse giren öğrencilerin hayli zorlandıkları görüldü. Kurum Müdürü Harun Var’ın yerine müdür koltuğuna İrem Kılıçarslan isimle öğrenci oturdu.

İkinci sınıfların derslerine girdiğini ifade eden ortaokul öğrencisi Hafize Nihal, “İlkokullarda derse girince öğretmenlerimin çok yıprandığını hissettim. Konuyu birkaç kere anlatmama rağmen yine anlatmanız gerekiyor. Ben de bazen derste konuştuğumu hatırlıyorum. Bu mesleği yaşayınca derste konuşarak öğretmenlerimizi zor durumda bıraktığımızı görmüş oldum.” dedi.

Gülbahar İlköğretim Kurumu Müdürü Harun Var, Öğretmenler Günü’nde öğrencilerinin de öğretmenlik mesleğinin duygusunu yaşamalarını istediklerini söyledi. Var, “Okulumuz 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde farklı bir uygulama ile öğrencilerinin karşısına çıktı. Bu günde öğrencileri öğretmen tayin ederek bu mesleğin güzel ve meşakkatli yönlerini görmelerini sağlamaya çalıştık. Sınıflara ders anlatmak için giren öğretmen adaylarımız zaman zaman zorlandıklarını gördüler. Özellikle idarecilerin koltuğuna oturan öğrenciler idareciliğin ne kadar zor olduğunu görmüş oldular.” diye ifade etti.