Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Sinerji Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesindeki bir okulda bin kitaplık kütüphane kurdu. Somalı öğrencilerle boyama ve fidan dikim etkinliği gerçekleştiren kulüp üyeleri, öğrencilere not defteri, kalem, klasör ve dosya dağıttı.

Sinerji Kulübü Başkanı OKÜ İİBF öğrencisi Eren Güllü, etkinlik hakkında şu bilgileri verdi: “40. Yıla 40 Kütüphane Projesi kapsamında 14. ve 15. kütüphanemizi Soma’ya kurmayı planladık. Bu plan çerçevesinde öncelikle OKÜ Sinerji Kulübü öğrencileri ve gönüllülerden yaklaşık bin kitap toplandı. Toplanan kitaplarla Cenk Yeri Cumhuriyet Ortaokulu’na kütüphanemizi kurduk ve açılışını öğrenci kardeşlerimizle yaptık. Öğrenci kardeşlerimizle kütüphanede kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Daha sonra Cenk Yeri Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki kardeşlerimizle yemekte bir araya geldik.”

Proje gönüllüleriyle birlikte Soma Maden Şehitliği’ni de ziyaret ettiklerini belirten OKÜ Sinerji Kulübü Başkanı Eren Güllü, “Ziyaretimizde şehit aileleriyle karşılaştık ve acılarına ortak olduk. Hüzünlü anlar yaşadık. Şehitlerimizin ruhlarına Yasin-i Şerif okuyarak orada bulunan şehit ailelerine baş sağlığı diledik.” dedi.

Sosyal medyada da #SinerjiklerSomada etiketiyle paylaşım gerçekleştirdiklerini ifade eden Güllü, “Sosyal medya aracılığı ile insanların dikkatini çekmeye çalıştık. Bunu da başardığımızı söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

Cenk Yeri Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri ile boyama, fidan dikimi ve spor etkinlikleri gerçekleştiren OKÜ Sinerji Kulübü üyeleri, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından gönderilen not defteri, kalem, klasör, dosya gibi hediyeleri öğrencilere dağıttı, meyve suyu ve kek ikram etti.