Terme Belediyesi tarafından ilçenin Çay Mahallesi'nde yapılan kapalı pazar yeri ve otopark projesinde sona gelindi. Belediye olarak güzel bir hizmeti hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Bu gibi alanların ilçeye kazandırılmasının kente değer katacağını düşünüyorum.” dedi.

Terme Belediyesi tarafından ilçenin Çay Mahallesi'nde yapılan kapalı pazar yeri çalışmaları tamamlandı. Toplamda 3 bin 100 metrekarelik alana kurulan kapalı pazar yerinde 54 adet 5 buçuk metrekare ve 77 adet 6 metrekare olmak üzere toplamda 131 adet pazar tezgahı bulunuyor. Belediyeden yapılan açıklamada pazar yeri için pazarcı kayıtlarının alınmaya başlandığı ve kayıtların kapalı pazar yerinde bulunan Zabıta Amirliği'ne yapılacağı belirtildi.

Başvuru yapacak pazarcılardan Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik Hükümleri gereğince, ilçe sınırı içinde kurulu, faaliyeti ile ilgili oda kaydı, ilçe esnaf sicil kaydı, vergi dairesi kaydı ve üretici ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde tutulan ilgili sistemlere kayıtlı olmak gibi şartlar aranacak.

YERLER KURA İLE BELİRLENECEK

Tezgah yerlerinin kura çekimi ile belirleneceğini ifade eden Terme Belediyesi Zabıta Müdürü Mesut Şahin, şunları kaydetti: “Kapalı pazar yerinde ilk önce yıllarca cuma pazarında pazarcılık yapan, pazarcı esnafımızın yerleri belirlenecek. Daha sonra üreticilerimiz ve köylü pazarcılarımız yerleştirilecek. Eğer pazar yerinde yer kalırsa diğer talepler değerlendirmeye alınacak. Başvuruların başlamasıyla 47 pazarcı esnafımız kayıt olmuştur. Pazarcılarımızın hepsi kuraya tabi tutularak kendi yerlerini, kendileri kura çekerek belirleyecek. Kapalı pazar yeri kayıt başvuruları için son başvuru 15 Şubat 2016 tarihidir. Evraklarını bu tarihe kadar belediyemize teslim etmeyenler kuraya giremeyeceklerdir. Kura sonrası yeteri kadar süre verilecek ve dileyen pazar esnafımız yer değişimi yapabilecektir. Sonrasında yerler tescillenerek, pazarcı esnafımıza kimlik kartları verilecektir.”

İLÇE EKONOMİSİNİN KALBİ OLACAK

Terme’deki sorunların çözümü noktasında hiçbir sorumluluktan kaçmadıklarına vurgu yapan Belediye Başkanı Şenol Kul, “İlçemize yakışır sağlıklı, çağdaş ve modern pazar yerinin yapımını tamamladık. Vatandaşlarımız ve esnaf arkadaşlarımızın huzur içerisinde ve rahatlıkla yeni pazaryerimizden faydalanabilmesi için her türlü çalışmayı ortaya koymaktayız. Pazar yerinin faaliyete geçmesi ile birlikte burası ilçe ekonomisinin kalbinin attığı yer olacak. Kapalı pazar alanı ilçeye değer katacak. Şimdiden pazarcı esnafımıza ve halkımıza hayırlı olsun." dedi.