Ankara Maket Topluluğu, 2003 yılında 4 kişi tarafından kurulan şu an ise 20’nin üzerinde üyesi bulunan, maket tutkunları biraraya getiren bir topluluk. Topluluğun klasik arabalardan savaş uçaklarına, gemilerden kamyonlara, trenlerden kamyon ve tanklara kadar 330 parçalık sergisi Cepa Alışveriş Merkezi’nde açıldı.

Ankara Maket Topluluğu üyelerinin yıllarca ürettiği klasik arabalardan, savaş uçaklarına, birbirinden ilginç 300 parçalık maketin yer aldığı sergi, 26 Ekim’e kadar arasında meraklılarını bekliyor. 2003 yılında kurulan topluluğun sergilemek üzere özenle seçtikleri maketler arasında, Ankara dolmuşları ve nostaljik pek çok araca ait ürünler yer alıyor. İstanbul Koç Müzesi başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrinden sergilenen plastik maket araçlar, beşinci kez Cepa’da sergileniyor.

Ankara Maket Topluluğu üyelerinden Zafer Yakar, hobi olarak başladıkları maketin zamanla kendisi için bir tutkuya dönüştüğünü belirtiyor. Yakar, sergide Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde projesi yapılan ancak üretime gerçekleşmeyen pek çok uçak, helikopter ve savaş aracının da birebir maketinin de yer aldığını belirtti.

Cumartesi ve Pazar günleri, 14.00- 17.00 saatleri arasında ise sergi alanında kurulan Maket Ustaları Atölyesi’nde maket yapmanın incelikleri uygulamalı olarak anlatılıyor. Cepa ön atrium alanında yer alan sergi, maket araç tutkunlarını bekliyor.