Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Neuss şehri ve çevresinde gönüllü olarak çalışan dernek ve şahıslar ‘Alman Yurttaş Ödülü 2014’ kapsamında ödüllendirildi.

Şehirde başarılı çalışmalarıyla uyuma katkı sağlayan ‘Puzzle-Frauen für Toleranz und Dialog e.V.’ derneği de ödül alanlar arasındaydı.

‘Çeşitliliği teşvik etmek ve bir arada yaşamak’ sloganıyla Neuss şehrinde düzenlenen ödül töreninde bu yılki ‘Alman Yurttaş Ödülü’ gönüllü olarak faaliyet gösteren dernek ve şahıslara verildi.

Neuss Sparkasse S-Forum’un düzenlediği ve farklı kategorilerde 11 ödülün verildiği törende ‘Gündelik hayattaki kahramanlar’ kategorisinde ödüle layık görülen Puzzle-Frauen für Toleranz und Dialog e.V. derneğine ödülü Sparkasse S-Forum yönetim kurulu üyesi Heinz Mölder takdim etti.

Puzzle-Frauen derneğinin faaliyetlerinden övgüyle bahseden Mölder, uyum ve çeşitliliğin yeni fikirlerle birlikte toplumda, ekonomide, sporda başarıyı getirdiğini ve gönüllü çalışmaların bu anlamda büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Mölder, “Sizin gönüllü çalışmalarınızın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bunlar olmadan hayat böyle güzel ve değerli olamaz. Çeşitlilik ve şans eşitliği şeffaf bir toplumun güçlü göstergesidir. Birlikte hareket etmekle dünyamız daha iyi, daha renkli, her şeyden önemlisi daha barışçıl olarak şekillenir. Katılım, tolerans, kabul görme; bu anlamda yapılan bütün gönüllü çalışmalar halkın bir arada yaşaması adına önem kazandırıyor. Gönüllü ve fahri olarak bu çalışmaları yürüten insanlara ancak teşekkür edebiliriz.” şeklinde konuştu.

Faaliyetlerini hiçbir beklenti içinde olmadan yaptıklarını, ama verilen ödülün de kendilerini onurlandırdığını söyleyen Puzzle-Frauen für Toleranz und Dialog e.V. Başkanı Durdu Yavuz, birçok kültürden insanların anlayışla, uzlaşıyla, beraberlik içinde yaşaması adına gayret ettiklerini ifade etti.

Faaliyetlerinden de bahseden Durdu "Birçok kültürden insanlarla bir araya gelerek sosyal ve ailevi konularda fikir alış verişinde bulunuyoruz. Ayrıca sağlık, eğitim ve hukuk konularında alanında uzman kişileri davet edip seminerler düzenliyoruz. Bunun yanında yerel kurumlarla diyalog, geziler, kurslar ve organizasyonlar da uyguladığımız programlar arasında yer alıyor." dedi.