Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okulunda ile Anadolu ve Fen Lisesi’nde geçtiğimiz gün yapılan Sayısal Bilimler Olimpiyatı (SABİO) ve Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda (SOBİO) dereceye giren öğrenciler ödüllendirdi.

Tören, Özel Kızılırmak Fen ve Anadolu Lisesi’nin Konferans Salonu’nda yapıldı. Yapılan sınava, 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri başvurdu. SABİO ve SOBİO sınavlarına Kırıkkale’de 30 ilköğretim okulundan 900 öğrenci katıldı. Dereceye giren 50 öğrenciye altın, gümüş ve bronz madalya ile kitap hediye edildi. Program en çok madalya kazanan okul müdürlerine yazıcı hediye edilmesi ile sona erdi. Öte yandan öğrencileri tarafından hazırlanan tamamı makarna ile yapılan eserlerde beğeni topladı.

Olimpiyatların hedefinin öğrencileri bilinçlendirmek ve eğitim kalitesini artırmak olduğu dile getiren Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Yıldırım, “Bu öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Halkımızın bu tür eğitim kurumlarına ilgi göstermesi ve sahip çıkması geleceğimiz için çok önemli. Kızılırmak Eğitim Kurumları ve buna benzer okullar, ülkemiz genelinde değil dünya genelinde eğitim vermektedir. Bu okullar, insanlığın geleceğine çok önemli katkıları olmaktadır.” dedi.

Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya da bu tür organizasyonlarla Kırıkkale'de eğitim çıtasının daha da yükseleceğini belirterek, 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde fen lisesi kontenjanın arttığını yeni fen lisesi sınıflarının açılacağı müjdesini verdi.

Emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine devam eden Kaya, “Yönetim kurullarında görevli olan arkadaşlara ve bu tür organizasyonlarda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Biz bu çocuklarımıza ne kadar sahip çıkarsak, eğitimleriyle ne kadar ilgilenirsek geleceğimize o kadar sahip çıkmış olacağız. Ben bu olimpiyatlarda başarılı olan öğrencilerimizi kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Programa, Özel Kızılırmak Gonca Anadolu Lisesi Müdürü Fikret Cümbüş, Özel Kızılırmak Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Sinan Keskinkılıç, Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okulu Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş, veliler ve öğrenciler katıldı.