Çukurova Belediyesi sivil toplum örgütleri, meslek odaları, akademisyenler ve sanatçıların yer alacağı Danışma Kurulu’nu oluşturmak üzere çalışmalara başladı. "Düşünen ve üreten akıllarla buluşuyoruz" diyen Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip kurul ile ilçe için beyin fırtınası yapacaklarını duyurdu.

    Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje ekibinde yer alan çekirdek kadronun da dahil olacağı Danışma Kurulu, TMMOB’ye bağlı bazı odalar, bazı dernekler, baro, tabipler odası, eczacılar odası, sanatçılar ve akademisyenlerden meydana gelecek. En az 20, en çok 30 kişinin yer alacağı Danışma Kurulu en geç 3 ayda bir toplanacak.

    Söyleyecek sözü ve ayakları yere basan projesi olan isimlerden özel bir ekip kuracaklarını bildiren Çetin, “Toplumun önde gelen isimleri, sanatçılar, akademisyenler, bazı oda başkanları ile sivil toplum örgütlerinden bazı kişilerle en geç 3 ayda bir gündemli ve gündemsiz olarak toplanıp Çukurova; dolayısıyla Adana için sesli düşüneceğiz. En’lerin kenti Adana’da daha iyi, daha güzel ve daha insanca şeyler üretmek için beyinlerle beyin fırtınası yapacağız." dedi. Çetin, kurulun gönüllülük esasına dayalı olarak çalışma yapacağını ifade etti.

    "Kimse bize danışmıyor, benden kimse yararlanmıyor?" biçimindeki serzenişin genel olarak doğru; ancak Çukurova için artık yanlış olacağını dile getiren Soner Çetin, "Büyük bir teveccühle önerimize evet diyen isimlerle çok yakında bir araya geleceğiz." diye konuştu. Çetin, toplantıda dile getirilen konular, eleştiri ve öneriler bir rapor haline getirilip belediyenin ilgili birimlerine iletileceğini kaydetti.