Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Maliye Bakanlığı döneminde 'Manavgat'a kurulacak olan kağıt fabrikasını engelledim' sözlerini doğru bir tercih görmediklerini söyledi.
İbrahim Maslak, parti binasında yaptığı açıklamada, Deniz Baykal'ın geçmişte iyi bir niyetle kağıt fabrikası kurulmasını engellemesinin aslında Manavgat için iyi olmadığını savundu.
Bunun yerine turizme engel olmayacak şekilde uygun yer ve şartlarda fabrikalar yapılmasına ve Manavgat'ın sanayileşmesine öncülük etmesinin daha doğru olacağına inandıklarını belirten Maslak, kendisini fabrika yapılmasını engelleyen değil, turizmde olduğu kadar sanayileşmesine ve bölgemize fabrikalar yapılmasına öncülük eden birisi olarak anmayı çok istediklerini kaydetti. Maslak, "Sayın Baykal'ı fabrika kurulmasına engel olan değil, fabrikalar yapılmasına öncülük eden birisi olarak anmak isterdik. " dedi.
1974-75 yılında CHP-MSP döneminde merhum Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan koalisyon döneminde 5 yıllık kalkınma planı kapsamında ülke genelinde bir ağır sanayileşme adımı atıldığını belirten Maslak, ülke genelinde toplamda 220'nin üstünde fabrika kurulması planlanmış bir çoğunun temeli atılmış ve Manavgat içinde buraya uygun olarak kağıt fabrikası yapılmasının planlandığını ifade etti.
Maslak, Baykal'ın karşı çıktığı ve Manavgat kamuoyuda etkilenerek kağıt fabrikası için yer gösterilmediğini ve bu fabrikanın daha sonrasında Mersin'in Silifke ilçesi Taşucu'na kaydırıldığını kaydetti.
Fabrika yeri için Side ve Kızılot bölgesinin o dönemde şart koşulmadığını anlatan Maslak, fabrika için yer istendiğini ve kağıt fabrikası için Manavgat'ta uygun bir çok yer olduğunun gösterildiğini dile getirdi. Maslak, " Bölgemiz hem orman olarak ve hemde su kaynakları olarak kağıt fabrikasına o kadar uygun ki, Taşağıl ve Oymapınar bölgesinde bu fabrika kurulabilirdi. Fabrika turizme engel olmayacak şekilde pek hala iyi planlama ile uygun bir yere yapılabilirdi. Bugün ülkemizde birçok kağıt fabrikası var ve teknoloji sayesinde çevre kirliliği minumum seviyede .Turizm için uygun olmayan bir bölgede Bu fabrika kurulmuş olsa Burada birçok kişi çalışır , Manavgat Sanayileşmede de gelişirdi. Manavgatın kalkınmasına önemli katkısı olurdu. " dedi.