Turkcell Superonline, evlere kadar fiber internet hizmeti sunduğu ilk illerden biri olan Adana’da 128 bin hane ve işyerinin kapısına kadar ulaşan 800 kilometrelik fiber altyapı inşa etti.

Turkcell Superonline, yatırımlarının yanı sıra ürün ve hizmetlerini anlatmak üzere iftar programı düzenledi.
Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, 2008 yılında fiber optik yatırımlarına başladıklarını ve ışık hızında interneti 1,8 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar getirdiklerini belirtti.
Adana’daki yatırımlarına 2010 yılı Nisan ayında başladıklarını aktaran Erkan, “Bugüne kadar Türkiye’ye 2,3 milyar TL, yalnızca Adana’ya ise 90 milyon TL yatırım yaptık. Çukurova’nın merkezinde yer alan Adana ülke sanayisinde, tarımında ve ticaretindeki öncü rolünü yurtdışıyla da rekabet edecek bir seviyeye taşıdı. Dinamik nüfus yapısıyla da dikkati çeken Adana’da geleceğin teknolojisi fiber altyapıya ve bu altyapının getirdiği hizmetlere sahip olmak büyük önem taşıyor. Bunun en somut sonuçlarını akıllı şehircilik uygulamalarında görmek mümkün.” diye konuştu.

Murat Erkan, fiber yatırımlarının Türkiye’nin 2023 vizyonu ile de uyumlu bir çizgide ilerlediğini ifade ederek, bu hedefler kapsamında 2023 yılında 14 milyon hanede 1000 Mbps hızında internet bağlantısı bulunmasının planlandığını, bu hedefin yarısına talip olduklarını kaydetti.

42 BİN FİBER İNTERNET, 21 BİN ALO MÜŞTERİSİ

Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata ise, Adana’da şimdiye kadar kurdukları 800 kilometrelik fiber ağ ile başta Kurttepe, Mahfesığmaz, Huzurevleri, Güzelyalı, Reşatbey, Yüzüncüyıl, Yeşilyurt, Pınar Mahallesi, Atakent ilçelerinde olmak üzere pek çok cadde, sokak ve eve yüksek hızda internet hizmeti götürdüklerini söyledi. Özata, "Kısa sürede şehir genelinde 128 bin ev ve işyerine 1000 Mbps hızında internet hizmeti götürdük. Halihazırda 42 bin fiber internet ve 21 bin alo müşterisine ulaştık." diye konuştu.

Telekomünikasyon gibi her geçen gün kullanıcıların hayatında daha çok yer edinen bir sektörde hızlı ve kaliteli interneti, müşteri odaklı bir hizmet anlayışıyla sunmanın önemini vurgulayan Özata, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adana’da hızla artan müşterilerimizin ihtiyaçlarını en etkin şekilde karşılamak amacıyla üç abone merkeziyle hizmet veriyoruz. Bu vesileyle şehrin istihdamına da katkıda bulunuyoruz. Adana’daki bu merkezlerimizde 170 kişi görev yapıyor. Müşterilerimizin beklenti ve taleplerini doğru şekilde karşılamak için çalışanların eğitiminin öneminin de farkındayız. 2013 yılında yaklaşık 1.700 saha çalışanına toplam 32 bin saat eğitim verdik. Bu sene ise 2.700 kişiye toplamda 85 bin saatlik eğitim vermeyi hedefliyoruz."