Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Suriyeli vatandaşların misafir edildiği çadır kentte 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlandı.

Viranşehir Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinliğe Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, daire amirleri, çadır kentte bulunan binlerce vatandaş da kutlamaları izledi. Afad Viranşehir Konaklama Tesisleri'nde 12 bin Suriyeli vatandaş kalıyor.
Kutlamalardan önce çadır kentin 12 derslikli okulun açılışı yapıldı. Okulun açılışında çiçeklerle karşılanan Kaymakam Lütfi Kotan "Burada kaldığınız sürece size devletimizin ve milletimizin imkanlarını en iyi şekilde sizler için kullanarak acılarınızı hafifletmeye çalıştık. Özellikle okul çağındaki çocukların daha iyi eğitim alması için çalıştık." dedi. Kotan, şu an itibarıyla 1, 2, 9 ve 12. sınıflar dahil toplam bin 989 öğrenciye hizmet verdiklerini söyledi.

Kamp merkez yönetim yardımcısı Abidin Alcu ise kampta 5 bin 70 öğrenci olduğunu söyledi. Öğrenci sayısı yaklaşık olarak sığınmacı sayısının yarısı olduğunu ifade eden Alcu, "Özellikle Suriyeli kardeşlerimizin kendi acılarını unutmaları ve hayata tutunmaları için çabalıyoruz. Çadır kentte 8 yataklı hastane var. 1 uzman doktor ve toplam 25 sağlık personeli ile hizmet veriyoruz." şeklinde konuştu.

Okul açılışından sonra 23 Nisan kutlamalarına katılan Kaymakam Lütfi Kotan ve beraberindeki heyet, Suriyeli çocukların hazırladığı etkinliği büyük bir ilgiyle izledi. Kutlamalara yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Etkinliklerde çocuklar bütün hünerlerini sergiledi. Özellikle babasını kaybetmiş bir kızın yaşadıklarını anlatan ront gösterisi sığınmacıları ve katılımcıların duygulandırdı.

Suriyeli çocukların hazırladıkları piyesler, rontlar ve folklor gösterileriyle Suriyeli vatandaşlar doyasıya eğlendi. Etkinlik sonunda Kaymakam Lütfi Kotan çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Etkinlik sonunda yapılan sihirbazlık gösterisi büyük alkış aldı. Ayrıca Ankara’dan gelen Ankaralı sanatçı Ankaralı Şahin'in söylediği şarkılarla Suriyeli sığınmacılar doyasıya eğlendi.