İngiltere’de kullanıma çıktıktan sonra özellikle turistlerin kullanmasıyla popüler hale gelen Uber uygulaması Türkiye’de yasak olmasına rağmen binlerce kişi tarafından kullanılmaya devam ediyor.

Ticari taksilere oranla daha ucuza yolcu taşıyan Uber sürücüleri taksi şoförleri tarafından hedef haline gelerek saldırıya uğruyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü taksi sürücüsü tarafından tuzağa düşürüldüğü iddia edilen A.Ö. bıçaklı saldırıya uğradı. Daha da ileri giden saldırganlar arkadaşlarını da çağırarak A.Ö’yü öldüresiye döverek kayıplara karıştı.

YOLCU KILIĞINA GİRİP TUZAĞA DÜŞÜRDÜLER

Yaşadıkları karşısında tramvaya giren A.Ö olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırırken başından geçenleri Diriliş Postası Gazetesi’ne şu şekilde anlattı: “Uber uygulaması üzerinden tarafıma gelen çağrıyla Ataköy tarafından yolcumu almaya gittim. 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne gelene kadar sivil bir araç sürekli beni taciz etti. Kendisine aldırış etmeyip kurtulmaya çalıştıkça otoban üzerinde aracımın önünü kesmeye çalıştı.

Trafiğin sıkışmasıyla yavaşlamak zorunda kalınca araçtan inen şahıs bana doğru gelince bende indim. Daha gelir gelmez ‘Sen Uber çalışanısın hakkımızı yedirmeyiz seni burada bıçaklarım’ diyerek saldırmaya başladı. Cebinden çıkardığı bıçağı bana doğru sallayınca kurtulmak için hamle yapsam da bacağıma darbe aldım. Kendimi savunmaya çalışırken araca aldığı yolcu ellerimi arkadan tutup üzerime saldırılmasına müsaade etti. O anda taksi şoförleri tarafından tuzağa düşürüldüğümü anladım.”

ŞEHİR MAGANDALARI MEYDAN DAYAĞI ATTI

Olay yerinde uğradığı saldırı sonrası araç plakalarını alarak polisi arayan Ö.Ç. yardım isterken kendisine saldıran şahısta arkadaşlarını arayarak yardım istedi. Kısa süre içerisinde bulundukları yere gelen 8 kişi durumu yatıştırmak yerine Uber şoförüne saldırdı. Olay yerinden geçen kişiler kavgayı ayırmaya çalıştığını söyleyen Ö.Ç, "Saldırgan beni bıçakladığında neden böyle bir şey yaptığını söylememe rağmen hala üzerime bıçağını savurdu."

"Polisi aramak için aracımın yanına gittiğimde bu kişide telefonuna sarılarak ‘Yakaladım hemen gelin’ diye birileriyle konuştu. Kısa sürede gelen arkadaşları daha hiçbir şey söylemeden üzerime saldırdı. Ağzımdan ve burnumdan kan gelmeye başlayınca çareyi yere kapanmakta buldum ama bu kişilerin gözü döndüğü için uzun süre saldırıda bulundular." diye konuştu.

Kaynak: Diriliş Postası (Atakan Irmak)