Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Anadolu Öğretmen Liselerinin kapatılıp, dönüştürülmesi kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesindeki öğretmen lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi'ne dönüştürüldü.

Sosyal Bilimler Lisesi'nin üniversite yerleştirme başarısı yüzde 79,8 ile en yüksek okul türü olduğunu belirten Okul Müdürü Muhammet Turşak, Sosyal Bilimler Lisesinin, mezunlarının büyük bölümünün hukuk, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, iktisat, işletme siyaset bilimi ve uluslar arası ilişkiler, kamu yönetimi, uluslararası ticaret, edebiyat, tarih, halkla ilişkiler gibi eşit ağırlık ve sözel bölümlere yerleştiği okullar olduğunu söyledi.

Sosyal bilimler liselerinin, Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek ve edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlamak amacıyla kurulduğunu ifade eden Turşak, “Sosyal bilimler liselerinde aynı zamanda öğrencilerin yabancı dil öğrenmesine de çok önem veriliyor. Kendisini edebiyat ve sosyal bilimler alanında yetiştirmek isteyen, bu alana ilgi duyan, bu alanda araştırmalar yapmak, projeler üretmek isteyen, uluslararası bakalorya fırsatından yararlanmak isteyen öğrenciler öğrenim süresi hazırlık artı 4 yıl olan bu liseleri tercih edebilir. Okul ayrıca şehir dışından gelen öğrenciler için pansiyon imkânı da sunuyor. Yabancı dil muafiyet sınavını geçen öğrenciler, hazırlık sınıfını doğrudan geçip 9. sınıftan devam ederler. Sosyal Bilimler liselerinin yüzdelik dilimleri yüzde 2,6 ile yüzde 19 arasında değişmektedir. Sözel ve Eşit Ağırlık alanında öğrenci yetiştiren Sosyal Bilimler Liseleri. Fen liselerinin eşit ağırlık ve sözel okul türüdürler.” diye konuştu.