Kayseri Talas Belediyesi, bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde liselere kayıt yaptıracak öğrenciler için ücretsiz tercih desteği vermeye başladı.

31 Temmuz-8 Ağustos 2014 tarihleri arasında lise tercihi yapacak olan öğrencilerin doğru tercih yapmasını amaçladıklarını belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Uluğbey Bilgi Evi'nde ücretsiz hizmet verildiğini söyledi. Başkan Palancıoğlu, eğitime her zaman önem ve destek verdiklerinin altını çizerek, "Geleceğimiz olan yavrularımızın daha iyi ve istedikleri eğitimi almaları için elimizden gelen desteği her zaman veriyoruz" dedi.

Doğru lisenin doğru üniversite, doğru üniversitenin de iyi bir gelecek olduğuna dikkati çeken Başkan Palancıoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu TEOG sisteminde öğrencilerimizin ve velilerimizin sıkıntı yaşamaması için çalışma başlattık. Bu kapsamda oluşturduğumuz TEOG Ofisi'mizde öğrenci ve velilerimiz uzman arkadaşlarımızla görüşüp puanlarına göre istedikleri lise ve bölüm konusunda kendilerine yardımcı oluyor. Bu sistemde A ve B grubu diye iki bölüm yer alıyor. Öğrenciler A grubunda istedikleri tercihleri yaparken, yerleşememeleri durumunda B grubuna otomatik olarak kaydedilecekler. Bu nedenle doğru ve akılcı bir tercih çok önemli. Bu noktada uzman arkadaşlarımız öğrencilerimize kendilerine en uygun tercih konusunda destek veriyor. Her şeyin başı eğitim anlayışıyla çocuklarımıza iyi bir gelecek ve ülkemize iyi bir hizmet vermelerini diliyorum." diye konuştu.

TEOG Ofis Sorumlusu Ali Demirbaş, Kayseri'de liselere kayıt yaptıracak öğrenci sayısının 23 bin 75 olduğunu ifade ederek, 10 kişilik ekiple yardım talep edenlere danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. Demirbaş, tercih yardımı konusunda öğrencilerin velileriyle gelmelerinin gerekli olduğu uyarısında bulundu.

Hizmetten memnun olduklarını kaydeden öğrenci ve veliler ise Talas Belediyesi'ne teşekkür etti.