Cumhuriyet meydanında yapılan kutlama da çocuklar doyasıya eğlenirken, aileler ve vatandaşlarda çocukların bayramına eşlik etti. 23 Nisan çocukları birbirinden farklı gösteriler sergilerken,

Samsun’un Terme ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bayramda, engelli öğrencilerin hazırladığı Karadeniz oyunları izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Programa Terme Kaymakamı Fahri Meral, Garnizon Komutanı Vedat Topak, Belediye Başkanı Şenol Kul, Cumhuriyet Savcısı Olcay Özdemir, kurum daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Aslan, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Okullar tarafından hazırlanan gösterileri öğrenciler coşkuyla sunarken, engelli öğrencilerin sunduğu gösteri kutlamaya gelenler tarafından tam not aldı. Şiirler ve farklı yörelere ait halkoyunları gösterilerinin sunulduğu kutlama coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve bilgi yarışmaları ile basketbol, futbol, masa tenisi gibi spor müsabakalarında dereceye giren okullara ödülleri verildi.