Terme Kent Konseyi 2014 yılı 1. Genel Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Konseyin aktif olarak faaliyete geçmesi Terme için milat olacak." dedi. Kul, bu miladı son 7 gün içinde santrale karşı dik duran Termelilerin gerçekleştireceğini belirtti.

Terme Kent konseyi 1. Genel kurul toplantısı Terme Belediyesi kültür merkezinde yapıldı. Kent vizyonunun geliştirilmesi ve kentin hak ve hukukunun korunması amacı ile gerçekleştirilen toplantıya Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Terme siyasi parti temsilcileri, yerel derneklerin sorumluları, muhtarlar, kanaat önderleri ile çok sayıda Kent Konseyi üyesi katıldı.

"SİYASİ ARENAYA DÖNÜŞMEMELİ"

Dünyada değişmeyen tek şeyin değişimin kendisi olduğunu ifade eden ve Kent Konseyi'nin şehir için beyin fırtınası yapması gerektiğini belirten Başkan Kul, "Kent Konseyi kanaat önderi niteliğinde olabilecek, sivil toplum örgütlerinin ya da kamu birimlerinin bir araya gelerek şehrin geleceğine ait beyin fırtınası yaptıkları bir şura heyetidir. Kent Konseyi'nde üretilen proje, Belediye Meclisi'ne havale edilebilir. Yani şehir yönetimine katılım anlamında, ileri demokrasinin hayata geçmesi anlamında çok önemlidir; ancak kent konseyi siyaset arenasına dönüşmemelidir." dedi.

"ORTAK HAYALLER GERÇEKLEŞECEK"

Şehrimizde hemşericilik bilincinin yayılması, sorunların ve çözümlerin sahiplenilmesi, sağlıklı bir yönetişim mekanizmasının oluşması konularında üzerlerine düşenden fazlasını yapabileceklerine inandıklarını söyleyen Başkan Şenol Kul, "Kent Konseyimize ilçemizdeki tüm gurupları dahil etmeye çalıştık. Gün kendi kendimize kurduğumuz hayalleri ortak hayal haline getirme günüdür. Ortak akıl için ortak tartışma zeminleri oluşturarak vatandaşların kendilerini demokratik bir şekilde ifade edebilmeleri, sorunlara karşı çözüm önerisi sunabilmeleri için de çalışmalar yapacağız. Bu konularda paydaşların büyük destek ve katkılarını bekliyor, Kent Konseyinin Terme için bir milat olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

"TERMENİN GÜCÜNÜ HERKES GÖRDÜ"

Toplantıya katılanların sorularını cevaplandıran Başkan Kul, Terme’nin birlikteliğini ve gücünü herkes şu son bir hafta içinde gördü. İlçeye yapılması planlanan santrale tepkimizi tüm Türkiye’ye gösterdik bunun için bu konseyin ortak projelerimizin hayata geçmesinde ve problemlerimizin çözümün hızlı yol almamızı sağlayacaktır şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Toplantı sonunda toplu fotoğraf çektiren Terme Kent Konseyi üyeleri böyle bir toplantıyı tertiplediklerinden dolayı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a teşekkür etti.