Muş Şeker Fabrikası’nda görev yaparken, 2013 yılında Bingöl’ün Solhan ilçesinde trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden Şeker Fabrikası Müdür Yardımcısı Erentürk Öz’ün ismi 'valilik oluru' ile okula verildi

Temmuz 2013'te Elazığ'dan dönerken Bingöl'ün Solhan ilçesinde trafik kazası geçiren Erentürk Öz, olay yerinde hayatını kaybetmiş, eşi ve çocukları ise yaralanmıştı. Fabrikada sevilen bir mühendis olan Erentürk Öz'ün isminin okula verilmesi için çalışmalara başlayan fabrika yönetimi, Şeker Sanayi Mensupları, Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneği tarafından Şeker Fabrikası kampusunda yaptırılan okula Öz'ün isminin verilmesi için Muş Valiliği'ne başvuruda bulunuldu. Geçtiğimiz ay onaylanan kararın ardından Şeker Anadolu Lisesi'nin ismi Erentürk Öz Şeker Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.
Hayatını kaybeden Müdür Yardımcısı’nın adı verildiği okulun önünde tören düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı törene Vali Vedat Büyükersoy, Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Güler, fabrika çalışanları ile Erentürk Öz’ün ailesi ve iş arkadaşları katıldı. Erentürk Öz’ün eşi Neslihan Öz ile çocukların gözyaşlarına hakim olamadığı törenin açılış konuşmasını yapan Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Güler, Erentürk Öz’ün sevilen biri olduğunu söyledi.
Konuşması esnasında duygulu anlar yaşayan Fabrika Müdürü Güler; “Erentürk Öz, Muş Şeker Fabrikası’na yaptığı değerli hizmetlerle, engin hoşgörüsüyle, sevenciliğiyle, güzel ahlakıyla herkesin gönlünde taht kurmuş bir kişiliktir. Böyle bir kişinin sessiz sedasız bir şekilde isminin kısa sürede unutulmasına seyirci kalamazdık ve kalmadık. Onun için bu şehirde var oldukça, kardeşimizin isminin rahmetle sürekli anılması ancak böyle bir okula isminin verilmesiyle olurdu. Biz de bugün, bunu başarmanın gurur ve sevinciyle buradayız ve okulumuzun yeni ismiyle açılışını beraberce yapacağız” dedi.
“SEVGİYE ÖNEM VERELİM”
Daha sonra bir konuşma yapan Vali Vedat Büyükersoy ise Erentürk Öz’ün, çalışkan, sevilen ve herkesin kendinden bir şeyler bulduğu biri olduğunu belirterek “Bu yüzden buraya isminin verilmesini uygun gördük ve O’nun isminin burada yaşatılmasıyla bu fabrikada çalışan diğer işçilerimize, memurlarımıza, O’nun örnek şahsiyetinin yaşamasını ve örnek alınmasını arzu ediyoruz. Yine burada okuyan çocuklarımızın, çalışmanın, sevginin ne demek olduğunu, herkes tarafından sevilen şahsiyetin ne kadar kıymetli, ne kadar önem verilmeye değer bir şahsiyet olduğunu görmeleri için böyle bir tercihte bulunduk.” dedi.
Sevginin önemine değinerek herkesin bir birini, sevmesi gerektiğini ifade eden Vali Büyükersoy; “İşte sevgi böyle bir şey. Onun için öncelikle sevgiye talip olmak lazım. Dünyada her şey para, makam, mevki demek değildir. İnsanların kalbinde eğer sevgi tomurcuğu açılmasına sebep oluyor ve herkes tarafından sevgiyle, saygıyla kucaklanıyorsanız, bundan daha büyük bir değer olamaz. İşte, bu arkadaşımız burada işçilerin, idarecilerin tamamına kendisini sevdirmiş ve bu sevginin timsali olarak bugün burada toplandık ve isminin uzun yıllar burada yaşaması için okula veriyoruz.” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelası Vali Büyükersoy ile Erentürk Öz’ün eşi Neslihan ve çocukları Cerem, Ahsen ve Aslı Ece Öz tarafından kesildi. Buradaki törenin ardından yine fabrikanın kampusunda oluşturulan Erentürk Öz Hatıra Ormanı’na ilk fidan dikildi.