Yozgat Dernekler Federasyonu tarafından hayata geçirilen tur operatörleri ve acentelerine yönelik tanıtım projesi kapsamında Yozgat’a gelen temsilciler ilçeleri ziyaret ederek tarihi turistik mekanları inceledi. Gezi kapsamında Akdağmadeni ilçesine gelen 50 kişilik grup Kaymakam Ahmet Yıldız, Belediye Başkanı Suphi Daştan ile birlikte ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

TÜRSAB Orta Anadolu Yürütme Kurulu Başkanı Ercan M. Durmuş ve turizm acente temsilcileri, ilçe yöneticileri ile birlikte tarihi hapishane binası, eski PTT binası, eski Endüstri Meslek Lisesi binası, Halk Eğitim Binası ve eski Kilise gibi yapılarda incelemelerde bulundu. Daha sonra, belediye tarafından restorasyonu tamamlanan eski Askerlik Şubesi Binasına geçen guruba burada Belediye Başkanı Suphi Daştan, tarafından ilçenin yöresel tatlarından birisi olan salep ikram edildi.

Belediye Başkanı Suphi Daştan, yaptığı açıklamada, ilçenin gelişmesi noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "İlçemizde turizmin gelişmesi için birçok çalışmaya imza attık. İlçemizin tarihi yapılarını bir bir restore ediyoruz ve turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Bugün bu organizasyonda bizimle beraber olan turizm Acenteleri ve tur operatörleri arkadaşlarımızın İlçemize gelmesi burada inceleme yaparak turizm açısından potansiyeli olan ilçemizi tanıması ve ilerleyen dönemlerde tanıtması bizler için çok önemli. Bu organizasyonu düzenleyen, başta Sayın Valimize, Yozgatlılar Dernek Federasyonu Başkanı Sayın Ahmet Koç’a Türsab Orta Anadolu Yürütme Kurulu Başkanı Ercan M. Durmuş' a ve İlçemizi turizme kazandırmak ve bilgi edinmek için buraya gelen Turizm Acenteleri ve tur Operatörlerine teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemizin tek bir çıkış yolu var oda turizmdir. Sıcak suyumuzla, tarihi yapılarımızla, Ormanlarımızla, uzun vade de yapılacak olan kayak turizmi ile İlçemiz parmakla gösterilen bir konuma gelecek ve çalışmalarımız bu yöndedir." diye konuştu.

TÜRSAB Orta Anadolu Yürütme Kurulu Başkanı Ercan Durmuş yaptığı açıklama, kendilerine Yozgat’ı tanıma imkanı sunan Vali Yazıcı’ya ve Yozgat Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç’a ve Akdağmadeni Belediye Başkanı Daştan’a teşekkür etti. Durmuş, bundan sonra Yozgatla ilgili turizm alanında ne gibi faaliyetlerde bulunulması gerektiği konusunda çalışma içerisinde olacaklarını ifade etti.