Münih Barosu avukatlarından Gönül Kurt, Almanya’nın yüksek mahkemesi Yargıtay´da başarılı bir savunma yaparak Ganalı M.J.´yi 7 ay süren gözaltından kurtarıp beraatini almasını sağladı. Duruma itiraz eden Münih Savcılığı ise haksız bulundu. Yerel mahkemede kazanılan dava Münih Savcılığının itirazı üzerine yüksek mahkemeye intikal etmişti. Altı sene altı ay hapsi istenen M.J’yi savunan Kurt, müvekkilinin suçsuz olduğunu, savcılığın elinde bir delil olmadığını ve müvekkilinin 7 ay bir iftira sonucu suçsuz yere hapis yattığını söyledi.

İlk kez yüksek mahkemeye intikal etmiş bir davaya baktığını söyleyen hukukçu, "Mahkemeye katıldık ve haklı çıkarak kazandık. Çok mutlu oldum. Adalet yerine buldu." dedi Kurt, kazandığı davanın aşırı derecede alınmış alkolden kaynaklandığını belirterek şöyle konuştu:

"Ganalı M.J. isimli bir erkek ile Alman vatandaşı biri arasında geçen bir olay polise bildirilmiş. Polis savcılık emri ile Ganalı M.J.yi tutuklanmasını istemiş ve 7 ay cezaevinde yatmış. Olay bana intikal etti. Hemen duruma itiraz ettim. Müvekkilim ilk mahkemede beraat etti. Şimdide ilk mahkemenin verdiği karar kesinlik kazandı. Maalesef alkol toplumun geleceğini karartıyor. Özellikle gençler arasında hızla yaygınlaşması dehşet verici. Bunun önüne geçilmesi lazım."