Türkiye Kamu-Sen Bursa Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, asıl paralel yapının Milli Eğitim içindeki Eğitim-Bir-Sen olduğunu iddia etti.
Türkoğlu, Bursa’nın Gemlik ilçesinde, Türk Eğitim Sen üyesi okul müdürlerinin, 75 puanın altında puan verilerek müdürlüklerinin ellerinden alındığını söyledi. Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Selçuk Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan kıyıma dikkat çekti.
“Gemlik’teki tetikçi idareciler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” diyen Türkoğlu, şöyle konuştu: “Gemlikteki iki şube müdürü hakkında suç duyurusunda bulunduk. İlçedeki bütün üyelerimizi az puan vererek görevden aldılar. Ülkede devlet kurumlarında bir paralel yapı vardır ve bu yapı Milli Eğitim'de Eğitim Bir Sen’dir. Artık Milli Eğitim müdürleri, ilçe müdürleri, şube müdürleri hepsi bu paralel yapının emrindedir. İmza yetkileri Eğitim Bir Sen’dedir. Milli Eğitim'in kahir ekseriyeti, bürokratları devletin değil, bu paralel yapının bürokratlarıdır, kapı kullarıdır. Biz hakkımızı arayarak bu paralel yapının inine gireceğiz. Türk Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim'deki paralel örgüt Eğitim Bir Sen ile mücadelemizi yoğun şekilde sürdüreceğiz.”
Bursa merkez ve ilçelerinde sendika üyesi toplam 124 okul müdürünün görevden alındığını hatırlatan Türkoğlu, şüphelilerin bu eylemleri ile başta Anayasa olmak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Milli Eğitim Temel Kanunu, Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ve ilgili mevzuatı çiğnediğini kaydetti. Şüpheli ilçe müdürlerin eylemlerinin, 5237 Sayılı yasanın 122'inci maddesinde tanımlanan 'nefret ve ayrımcılık' suçu ile 257'inci maddede tanımlanan 'görevi kötüye kullanmak' suçunu oluşturduğunu vurguladı.