İstanbul'da yaşayan İncesu, Sarıoğlan ve Ötebatan dernekleri tarafından İncesu'nun Ötebatan Mahallesi'nde iftar verildi. İftarda gündemi değerlendiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin güçlü olması halinde coğrafyada yaşanan zulümlerin sona ereceğini belirtti.

İncesu'nun Ötebatan Mahallesi'nde verilen iftara Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyük ilgi gösterilen iftarda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, Kayseri'nin Ramazan'ın en iyi hissedildiği illerden birisi olduğunu belirtti ve bunun bir nimet olduğunu söyledi. Ramazan ayını ve bayramı buruk idrak ettiğimizi ifade eden Başkan Özhaseki, "Bulunduğumuz coğrafyanın etrafında bulunan, geçmişte birlikteliğimizin olduğu toplumların yaşadığı bölgelerde ne yazık ki gözyaşı ve kan var. Bir taraftan İsrail zalimleri Filistin'deki mazlumları bombalamaya devam ediyor. Suriye'de de ne yazık ki bir zalim halkına zulmediyor. 5 milyondan fazla insan ülkesini terk etmiş durumda. Allah kimseyi vatan garibi yapmasın. Yanı başımızdaki Irak'ta mezhep savaşları başladı. Dinimizde kesinlikle yeri yok. Eskiden Türk insanı İslam alemine liderlik yaparken her taraf huzur içindeydi. İşte Osmanlı yüzyıllar boyu bunu yaptı. Bizlere büyük sorumluluk düşüyor. Çok çalışmalıyız, gayret etmeliyiz, güçlü olmalıyız ki etrafımıza ışık saçalım. Bizler güçlü olmazsak onlara yardım edecek kimse yok." dedi. Başkan Özhaseki sözlerinin sonunda katılımcıların ve tüm Kayserililerin bayramını kutladı.

Vali Orhan Düzgün de dünyanın farklı yerlerinde Müslümanların zulüm altında olduğunu hatırlatarak, bu bayramın zulüm gören, acı çeken, gözyaşı döken Müslümanlar için kurtuluşa vesile olmasını ve bir bayram haline gelmesini diledi.