Kayseri Develi Belediyesi, 32'nci Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali'ni Gazze'deki saldırılar nedeniyle meclis kararıyla iptal etti.

    Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, 31 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan 32'nci Uluslararası Seyrani Kültür ve Sanat Şenliği'ni, İsrail'in Gazze'de uyguladığı zulüm nedeniyle iptal etmeye karar verdiklerini söyledi. Başkan Cabbar, şöyle dedi: "25 üyeli belediye meclisimizde 18 AK Parti'li, 7 MHP'li üye kardeşimiz, günlerdir hava harekatıyla Gazze üzerine bombalar yağdıran İsrail'in ardından giriştiği kara harekatında yaşamını kaybeden Filistinlilerin durumunu göz önünde tutarak, festivalin iptal edilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı. Terör devleti olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösteren İsrail, Gazze'de masum sivillerin, özellikle kadın ve çocuklara kan ve göz yaşı yağdırırken, biz burada eğlenemezdik. Bu vesileyle İsrail devletini lanetliyor, Gazze'deki kardeşlerimize Allah'tan yardım diliyorum."

    Develi ilçesinde geleneksel olarak yapılan festivale yerli ve yabancı folklor grupları katılacak, etkinlik Uğur Işılak konseri ile sona erecekti. 32'nci Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalinin iptal gerekçesi, etkinliğe katılacak yabancı konuklara yazılı ve sözlü olarak iletildi.