Bursa Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Aşçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Türk mutfağı ve lezzetini uluslararası alanda tanıtmak isteyen Nilüfer Belediyesi hünerli elleri ‘Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması’nda buluşturdu. Cumhuriyet Mahallesi Gazi Pazar Alanı’nda düzenlenen ve üç gün süren etkinlikte Türkiye’deki meslek liselerinden öğrenciler, üniversite öğrencileri ve yabancı ülkelerden şefler hünerlerini sergiledi. Yöresel malzemelerin kullanılarak Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtımının hedeflendiği yarışmanın son gününde ödüller sahiplerini buldu. Plaza 16’da düzenlenen gala yemeği ve ödül gecesine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Selahattin Can, Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ümit Yüksel, jüri üyeleri ile yarışmacılar katıldı. Bu tür yarışmaların unutulmuş yemekleri de gün yüzüne çıkarabileceğini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Türk mutfağının uluslararası düzeydeki yerini biliyoruz. Farklı tatlarla birlikte bu özelliğimizi yıllarca koruyacağımıza inanıyorum. Katkı gösteren, başarısı ve emeği olan herkesi gönülden kutluyorum.” dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise "Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen katılımcı güzel bir etkinliğe imza attılar. İnanıyorum ki buradaki tatlar, güzel yemekler dünyanın ve Türkiye’nin mutfağına önemli ölçüde katkı koyacak. Burada yetişen öğrencilerimizde dünyada ve Türkiye’de çok iyi yerlere gelecek. Çok iyi işlerde ve otellerde bu güzel tatları dünya lezzetleriyle buluşturacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye girenler ve yarışmaya katkı sunanlar ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ümit Yüksel’in elinden aldı. Master Chef kategorisinde birincilik kupası Malta grubuna giderken, ikincilik Yunanistan, üçüncülük de Dubai grubunun oldu.