Yozgat’ta faaliyetini sürdüren Umut Derneği, tarafından kadınlara yönelik 'Tarihte kadın ve hanım sultanlar' konulu konferans düzenledi.

Yozgat Sedefler Düğün Salonu'nda düzenlenen programa Umut Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Kamanlı, dernek üyeleri, davetli kadınlar ve konuşmacı olarak Eğitimci Yazar Halit Açkor katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası slayt gösterimi eşliğinde başlayan programda eğitimci yazar Halit Açkor, kadının önemine değinerek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in kadına verdiği değeri, o dönemden günümüze kadının önemini anlattı.

Umut Derneği Başkanı Leyla Kamanlı, konferans sonrası yaptığı açıklamada, derneğin kurulduğu günden bu yana sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiğini söyledi. Kamanlı, "Bugün çok güzel bir program düzenledik. Halit Hocamız, 'Tarihte kadın ve hanım sultanlar' konulu konferans verdi. Oldukça yoğun bir katılım olması bizleri mutlu etti. Derneğimiz düzenlediği farklı etkinliklerle ilimizde her zaman ilkleri gerçekleştirmiştir. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz devam edecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Umut Derneği tarafından davetlilere etli pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu.