Kayseri Valisi Orhan Düzgün, bir Ramazan Bayramı'na daha ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek bayramı taşıdıkları anlama uygun olarak kutlamak gerektiğini söyledi.

    Vali Orhan Düzgün, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, sevgiyi, hoşgörüyü, birlik ve beraberlik gibi pek çok güzelliği içerisinde barındıran mübarek Ramazan ayını uğurlarken, hoşgörü, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayrama daha birlikte ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

    Düzgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bayramlarımız, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olduğundan, hepimiz için büyük anlamlar taşımaktadırlar. Bu nedenle bayramlarımız taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmalı, özelikle bu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalı, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı ziyaret etmeli, onlarla bayramın manevi huzur, sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşamalı ve paylaşmalıyız. Dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, toplumsal birlikteliğin pekiştiği, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu, iyilik ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı bayramların, bu anlamda kıymetini iyi bilmeliyiz. Yarınlarımıza güvenle bakabilmemiz için, bütün toplumumuzun birlik, beraberlik, barış ve hoşgörü içerisinde, farklılıklarımızı ayrışma aracı olarak düşünmeden bir zenginlik olarak kabul ederek hep birlikte geleceğe güvenle bakmamız için daha çok kenetlenmeliyiz. Bu bayramın, İslam coğrafyasında akan gözyaşı ve kanın dinmesi için bir vesile olmasını istemeli, bu yönde hep birlikte dua etmeliyiz."

    "Ramazan ayından sonra bayramın da huzur içerisinde geçmesi için her türlü tedbir alınmıştır" diyen Vali Düzgün, "Emniyet ve jandarma teşkilatımız, sağlık, itfaiye ve zabıta ekiplerimiz ile diğer ilgililer görevlerinin başında, vatandaşların hizmetinde olacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileği ile bayramınızı en içten duygularla kutlarım." ifadelerine yer verdi.