Televizyon yayın kuruluşları gece yarısı itibariyle Türkiye’nin yeni uydusu olan Türksat 4A uydusuna geçti. Uydu alıcılarının frekanslarını ayarlamayan vatandaşlar sabah kalktıklarında televizyonlarının uydu sinyalini alamadığını görünce uydu cihazını alarak tamircilere koştu.

ARDAHAN’DA DA HER TAMİRCİYE 300 UYDU DÜŞTÜ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ardahan’da da televizyon meraklıları değişen frekanslarla beraber vatandaşlar uydu alıcılarını yanlarına alarak televizyon tamircilerine koştu. Alıcılarına yeni versiyonu yükletmek için adeta kuyruğa giren vatandaşlar renkli manzaralar ortaya çıkardı.
Yeni frekans versiyonları yükletmek için kuyruğa giren vatandaşlardan nasiplenenler ise televizyon tamircileri oldu. Hemen her tamircide yaklaşık 300 adet alıcının bulunması tamircilerin yüzünü güldürdü.

Tavşan Elektronik sahibi Yavuz Tavşan, bütün gününü versiyon yüklemeye ayıranlar arasında. Tavşan, "Gerçekten de çok yorucu bir gün oldu. Yaklaşık 300 adet uydu geldi hepsine versiyon yükledik. Önceden bizler şikayet ediyorduk. Hiç uydu getiren farklı kanal isteklerinde bulunmuyorlardı. Şimdilerde ise yeni kutuların bakımı ve onarımı zor olduğu için vatandaşlarımızda sosyal birer varlık oldukları için gündemi anında yakalamak istiyorlar. Bizler için iyi vatandaşlar için kötü oldu galiba. " dedi.