Türksat 4A uydusunun faaliyete geçmesi dolayısıyla televizyon uydu cihazını ayarlayamayan vatandaşlar, televizyon tamircilerinde sıra bekliyor.

Yılmaz Kaymaz isimli vatandaş iki gündür televizyon izleyemediğini belirterek, "Evdeki uydu cihazımın kumandası orijinal olmadığı için ayarlanması çok zor oluyor. Şu anda 5. televizyon tamircisine geldim. Burada da yoğunluk var ve ekmek sırası gibi sıra bekliyorum. Merkeze uzak yerdeki ya da köydeki vatandaşlar ne yapsın nasıl ayarlasın?" dedi. Diğer vatandaşlar da benzer ifadeler kullanarak, iki gündür televizyon izleyemediklerini belirterek uydu frekans değişikliğine tepki gösterdi.

Televizyon ve elektronik eşya tamircisi İlhan Ezen, iki gündür işlerinde oldukça yoğunluk yaşandığını söyledi. Ezen, "Dün sabahın erken saatinden itibaren başlayan yoğunluk gece geç saatlere kadar sürdü. Dün ve bugün yaklaşık 600 vatandaşımızın uydu cihazını ayarladık. Yoğunluğun olması bizim açımızdan oldukça sevindirici fakat vatandaşlarımız açısından sıkıntılı oluyor. Vatandaşlarımız burada sıra beklemek zorunda kalıyor. Bu yoğunluğun iki gün daha sürmesini tahmin ediyoruz." diye konuştu

Televizyon tamircisi Emre Yiğit de "İki gündür iş yoğunluğu yaşıyoruz. Televizyon uydu cihazını kendileri ayarlayamayan vatandaşlarımız tamircilerin yolunu tutuyor. İşlerimiz iki gündür oldukça yoğun. Ben yoğunluk nedeniyle iş yerinde sabahladım. Bugün de aynı yoğunluk devam ediyor. Bu yoğunluğun bir hafta daha devam edeceğini tahmin ediyorum." dedi.