Berlin’in Spandau İlçesi’nde beş okulla Berlinlilere eğitim hizmeti sunan TÜDESB bu eğitim döneminde ilkokulu da hizmete soktu. Wilhelmstadt İlkokulu’ndaki sınıflarda eğitim kalitesi açısından öğrenci sayısı en fazla 18 ile sınırlı tutuluyor.

Berlin’de bundan 20 yıl önce kurulan TÜDESB Eğitim ve Öğretim Derneği yeni eğitim yılına yeni bir okul daha açarak başladı.

TÜDESB Berlin’in Spandau İlçesi’nde bulunan Wilhelmstadt Kampusü'nde anaokulu, Sekundarschule, Fachoberschule, Gymnasium ve Sanat Akademisi'ne ek olarak velilerin ihtiyacı ve talebi üzerine Wilhelmstadt İlkokulu’nu da açarak eğitim zincirine bir halka daha ekledi.

İki sene önce satın aldığı Wilhelmstraße’deki eğitim kampüsünde yerleşik okulların adını, içinde bulundukları semtin adını alarak “Wilhelmstadt Schulen” olarak yenileyen TÜDESB; bünyesindeki dört anaokulu, üç eğitim merkezi , bir sanat akademisinin yanında iki ilkokul, Gymnasium, Sekundarschule ve Fachoberschule olmak üzere beş okulla Berlinlilere eğitim hizmeti sunuyor.

Kampuste eğitim için hazırlanan dört binadan üçünün inşaatının tamamlandığı Sekundarschule binasının inşaatının ise iki ay sonra bitirileceği belirtildi. İnşaatı biten ve kapasitesini 40 öğrenciden 106 öğrenciye çıkartan Kinderparadies Anaokulu daha şimdiden Berlin’in en iyi anaokulları arasında yerini aldı.

BİR SINIFTA EN FAZLA 18 ÖĞRENCİ

Wilhelmstadt İlkokulu, öğrencilerine tam gün eğitim imkanı veren en fazla on sekiz kişilik sınıflardan oluşuyor.

Derslerde sınıf öğretmeninin yanı sıra ikinci bir eğitimci olarak sınıf pedagogu da hazır bulunuyor. Öğrencilerle daha iyi ve yakından ilgilenmeyi sağlayan bu uygulamayla, öğrencilerin yetenekleri daha erken keşfedilerek destekleniyor.

İlkokul geniş ve yemyeşil bahçesiyle bol oyun imkanı sunarken zengin kulüp çalışmalarıyla da öğrencilerinin sosyalleşmelerine katkı sağlıyor.

BESLENME SON DERECE ÖNEMLİ

Wilhelmstadt İlkokulu'nda öğrencilerin beslenmesine son derece özen gösteriliyor. Yeni okul dönemine modern bir yemekhaneyle girildiğini belirten yetkililer öğrencilere kaliteli yemek yedirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Okul mutfağında hazırlanan kahvaltı ve öğle yemeğinin yanı sıra meyve saatiyle birlikte üç öğün yemek hizmeti alan öğrenciler ev yemeklerinin lezzetini aratmayan menüyle sağlıklı besleniyorlar.

Okullardan sorumlu genel müdür Muzaffer Toy, yeni eğitim dönemine tecrübeli bir eğitmen ve öğretmen kadrosuyla başladıklarını belirterek Berlin'in Treptow-Köpenick semtinde altı yıl önce açılan Mosaik Grundschule’de çalışmaların başarıyla sürdüğünü hatırlattı ve yeni açılan okula Mosaik İlkokulu’nda edinilen deneyimlerin ışık tutacağını kaydetti.